Forum Warbirds Center Strona Główna
_
Autor Wiadomość
Strona Glówna WBC ~ Ogólna dyskusja  ~  snap roll

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Strona 1 z 1
gratz
PostWysłany: Sro 13 Lipiec, 2005 23:19  Odpowiedz z cytatem
sierżant

Dywizjon:

Nick w LFS:

snap roll - czyli fajny manewr defensywny (kijek gwaÂłtownie max na siebie i orczyk max (lub mniej, zalezy od furki), niewazne w ktora strone, samolot wchodzi w megaprĂŞdkÂą beczkĂŞ i gwaÂłtownie zwalnia, con przelatuje mimo i podobno po jednej lub mniej zwitce i wyprowadzeniu lecisz centralnie za typem i go dziurkujesz. "Podobno", bo na duuÂżo prĂłb jednÂą zwitkĂŞ to udaÂło mi siĂŞ zrobiĂŚ raz, reszta to byÂło 4-5 beczek i zwolnienie w 1,5 sekundy z 400 do 200-180 kmh, raczej bez szans na dogonienie cona.

Dwa pytania:
1. czy w obecnym FHL jest mozliwe powtarzalne robienie jednej beczki zamiast piĂŞciu?
2. czy z perspektywy cona zaczynam warpiĂŚ i jestem cziter?

Reklama
+bot
:)
PostWysłany: Pią 09 Maj, 2025 19:30 

reklama

Agencja Interaktywna

Powrót do góry
Snakeye
PostWysłany: Sro 13 Lipiec, 2005 23:43  Odpowiedz z cytatem
sierżant

Dywizjon:

Nick w LFS:

nie probowalem tego w praktyce, wiem tyle, ze jak zaczynasz sie zwijac, to z drugiej strony wyglada to tak jakbys mocno zwolnil, pokazal wiekszosc powierzchni samolotu (zeby trudniej bylo zzezowac) i krecil sie tak zeby zlapac pociski, ktore moglyby Cie minac :p

ogolnie... kiepski manewr jesli przeciwnik ma czym strzelac, np. 4, 6 albo przypadkiem 8 gnatow na pokladzie Smile

pozytywne rzeczy sa takie, ze przeciwnik ma jakas 1-2 sek na poprawienie celownika i wygrzanie serii oraz ze trafienia rozkladaja sie na caly samolot, wiec potencjalnie latwiej wrocic z 20x20mm Wink

snap roll raczej wartow wykorzystac zeby nadrobic braki w rollracie wlasnego samolotu np. w pionowych nozycach na gorze
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email  

Al
PostWysłany: Czw 14 Lipiec, 2005 00:21  Odpowiedz z cytatem
sierżant

Dywizjon:
302nd POLISH SQ
Nick w LFS:

pomijajac ze wszyscy wiemy czym sie w niektorych brykach konczy gwaltownie kijek max na siebie.

jefim-
PostWysłany: Czw 14 Lipiec, 2005 08:03  Odpowiedz z cytatem
newbie

Dywizjon:

Nick w LFS:

uzywam czegos podobnego w p39
w beznadziejnych sytuacjach (jezeli jestem bardzo wolny i nisko nad glebą a duriel na 66 w plaskich nozyczkach nie chce tracic przewagi Wink
kijek do gory i ruder w prawo ladnie zaczyna wtedy korkowac w poziomie i nie traci altu prawie i wychodzi sie z tego praktycznie w dowolnym momencie

ale ogolnie lepiej myslec o atakowaniu cona na 66 a nie zrzuceniu go za wszelka cene
Powrót do góry

rax
PostWysłany: Czw 14 Lipiec, 2005 08:16  Odpowiedz z cytatem

Dywizjon:

Nick w LFS:

jako manewr defensywny i wg mnie o wiele bardziej skuteczny proponuje zamiast gwaltownego machania kijkiem opanowane machanie kijkiem tzn:

jak cos siadzie na 6 a my nie potrafimy sie oderwac bo ... itd to wtedy proponuje manewr, ktory wielokrotnie uratowal pozwolil mi doleciec w jednym kawalku do wlasnego lotniska. Mianowicie wukonujemy klasyczna beczke (jedna za druga) jednak ruderem krecimy w strone przeciwna do wychylenia kijka Very Happy (jak w lewo kijek to ruder w prawo!) Efekt : zamiast zwyklej beczki otrzymujemy beczke ktorej os obrotu jest na koncu skrzydla, a to co najciekawsze con ktory siedzi na 6 tez zaczyna krecic tylko ze zwykla beczke i nie widzi ze my zwalniamy a on nie, wiec jak latwo sie domyslic albo nas wyprzedzi albo odpusci albo sie pozyga Very Happy . To dziala !!! pamietajcie ze po kilku obrotach wasz samolot zacznie bardzo ladnie zwalniac !!! Cool

Wielokrotnie (poszukam nawet tracka) udawalo mi sie uciec majac na 6 od 1 do 3 conow. Jak znajde tracka to zamieszcze ! Pamietac nalezy ze rozne samoloty roznie reaguja na tego typu manewry. Zanim to zastosujecie to sprawdzcie najpierw czy tym czym w danej chwili lecicie wykonuje to szybko i sprawnie. Najlepszy efekt mozna uzyskac w 190 !

Nie chce mi sie wiecej pisac Razz
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  

hrabia303
PostWysłany: Czw 14 Lipiec, 2005 08:55  Odpowiedz z cytatem
senior pilot

Dywizjon:

Nick w LFS:
[WBT]hrabia

Manewr ten rax na spicie teÂż wychodzi i to mi w sumie najczĂŞÂściej Very Happy
Btw JuÂż prawie wiecie jak duriel skrĂŞca spitem w miejscu Very Happy
JeÂżeli ktoÂś chciaÂłby wstÂąpiĂŚ do klubu zakrĂŞcajÂących w miejscu zapraszam Very Happy
Mam nadzieje, Âże ktoÂś pomoÂże mi to nagraĂŚ Very Happy
ChĂŞtnie dziÂś potrenuje manewry na TA gg:3758608

"Jechałem tak szybko gdyż....lubię zapierdalać..."
Powrót do góry

sid---
PostWysłany: Czw 14 Lipiec, 2005 09:33  Odpowiedz z cytatem
Zen

Dywizjon:
=PFT=
Nick w LFS:

hrabia303 napisał(a):

Btw JuÂż prawie wiecie jak duriel skrĂŞca spitem w miejscu Very Happy
JeÂżeli ktoÂś chciaÂłby wstÂąpiĂŚ do klubu zakrĂŞcajÂących w miejscu zapraszam Very Happy
Mam nadzieje, Âże ktoÂś pomoÂże mi to nagraĂŚ Very Happy

Czy ten manewr to nie WingOver? Od jakiegos czasu chce sie go nauczyc.
Bardzo chetnie ci w tym pomoge, chyba ze ktos bedzie pierwszy Smile

laxtsc
PostWysłany: Czw 14 Lipiec, 2005 10:14  Odpowiedz z cytatem
Gość

Dywizjon:

Nick w LFS:

Cona w takich manewrach defensywnych ciezko trafic, gora 1x20 trafiam, nawet z d2. Naniesienie poprawki tez nie jest latwe, im blizej tym wiecej musze skrecac a i tak nie moge utrzymac takiego 109 na celowniku, bo juz jst w innym miejscu.

Swego czasu moja przezywalnosc wzrosla, gdy Conrad albo Adamec nauczyl mnie manewru Cuban 8. Ostatnio jednak zapominam o nim i krece smieszne plaskie nozyczki, bo co innego moge na 20 metrach przy ucieczce Smile
Powrót do góry

joohny
PostWysłany: Czw 14 Lipiec, 2005 16:32  Odpowiedz z cytatem
pilot

Dywizjon:
=PFT=
Nick w LFS:

Towarzysze (broni oczywiœcie), koledzy i przyjaciele - pomó¿cie i oprócz opisu tych pieknych manewrów, zamieszczajcie tracki z TA - opis zwizualizowany du¿o ³atwiej poj¹Ì i siê go nauczyÌ. Zw³aszcza, ¿e w trackach z TA mo¿na obejrzeÌ to w external view. W razie potrzeby chêtnie s³u¿ê za przynêtê. :562:

Rax pokazywal mi opisany powyÂżej przez siebie manewr i kilka razy uratowaÂło mi to miejsce nazywane zwyczajowo w samolocie ogonem czyli dupĂŞ. Very Happy

Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Strona 1 z 1
Forum Warbirds Center Strona Główna  ~  Ogólna dyskusja

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu

Skocz do: