Autor |
Wiadomość |
Strona Glówna WBC ~ Ogólna dyskusja ~ Joystick a Warbirdy
Zobacz następny temat Zobacz poprzedni temat |
Strona 5 z 9
Idź do strony Poprzedna 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 Następna |
|
|
Wysłany:
Nie 13 Luty, 2005 12:14
|
|
|
newbie
Dywizjon:
yip
Nick w LFS:
|
|
hrabia303 napisał(a): | Maniek napisał(a): | ... problem i to nie maly polega na tym ze wcisnienie dwoch fire naraz powoduje ze nie dziala zadne | Maniek w ustawieniak gry ustaw sobie 2 guny na 1 przycisk i po sprawie... |
Z tego co wiem, to dziaÂłka sÂą jako secondary weapon.
Nie wiem na ile da siê to zrobiÌ i czy w ogóle da siê, ale Maniek traci³by za ka¿dym zrzutem bomby/strza³em z rox czeœÌ ammo do polewaczek w ten sposób-> je¿eli to nie problem, próbuj dzia³aÌ tak jak pisze Hrabia (ale w¹tpiê, czy w WB mo¿na przypisaÌ 2 funkcje do jednego klawisza/przycisku).
Ze swojej strony sugerowa³bym pogrzebanie w sterownikach (mo¿e Winzgroza da zmieniÌ typ joysticka na standardowy, 2 przyciskowy, na którym powinny dzia³aÌ spokojnie razem dwa fire). Ostatni¹ desk¹ ratunku (zawsze chwytam siê jej jak ju¿ wsio zawiedzie) jest stare i dobre RTFM... je¿eli nie masz ju¿ wydrukowanej, to mo¿e gdzieœ j¹ sie da znaleŸÌ online  |
|
|
|
 |
Reklama +bot

|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany:
Nie 13 Luty, 2005 14:58
|
|
|
greenhorn
Dywizjon:
Nick w LFS:
|
|
Hrabia 303 napisal Cytat: | Maniek w ustawieniak gry ustaw sobie 2 guny na 1 przycisk i po sprawie... Wejdz sobie do SETUPA>Joystick Mapper
naciÂśnij Fire pod ktĂłrym chcesz miec odpalane 2 guny. I wybierz Funkcje
Ustaw sobie Fire Guns i Fire Secondery Weapon |
Kurde Hrabia zrobilem jak kazales i kurde chodzi Strzela wszystko naraz jak trzeba.Mam u Ciebie wielki dlug wdziecznosci a Ty u mnie porzadne piwko (moge podeslac poczta jak chcesz )
-frog- napisal: Cytat: | Z tego co wiem, to dziaÂłka sÂą jako secondary weapon.
Nie wiem na ile da siê to zrobiÌ i czy w ogóle da siê, ale Maniek traci³by za ka¿dym zrzutem bomby/strza³em z rox czeœÌ ammo do polewaczek w ten sposób-> je¿eli to nie problem, próbuj dzia³aÌ tak jak pisze Hrabia (ale w¹tpiê, czy w WB mo¿na przypisaÌ 2 funkcje do jednego klawisza/przycisku) |
Frog wszystko chodzi gra i buczy a ze przy rzucaniu bombek lub roxow bede se puszczal seryjki z pestek to chyba sie nic nie stanie.
Jeszcze tylko musze kupic ten Kontakt PR o ktorym pisal Snakeye do potencjometrow i moze znowu moja frekwencja na FH wzrosnie  _________________ Ignavis semper feriae |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Wto 15 Luty, 2005 11:46
|
|
|
greenhorn
Dywizjon:
303rd kościuszkowski
Nick w LFS:
|
|
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Pon 25 Kwiecień, 2005 19:43
|
|
|
greenhorn
Dywizjon:
Nick w LFS:
|
|
Odswiezajac temat chcialbym polecic wszystkim moj nowy nabytek Joystick JS-213 Typhoon FX firmy Apollo Multimedia. Posiada 8-widokowy hut, przepustnice, rudder w raczce oraz 12 programowalnych przyciskow.Do tego ma wbudowane odczuwanie wibracji(taka slabsza wersja force feedback`a)
Firma daje gwarancje na ten sprzet bodajze na rok.
A teraz najciekwasze sprawa w tym sprzecie to koszt - 65zl(z kosztami przesylki wynioslo mnie 72z!!!!!!!!!!!!!!!!
Za taka cene jest super!! Nawet jesli za rok bedzie juz klekotal
Doskonala alternatwa dla kogosc kto chce miec w miare ok joy a nie ma kasy na slawetnego Saiteka Cyborga Evo.
P.S. Blizsze infromcje na privie lub gg  _________________ Ignavis semper feriae |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Pon 25 Kwiecień, 2005 19:46
|
|
|
sierżant
Dywizjon:
Nick w LFS:
|
|
oki to napisz za miesiac jak sie sprawuje, bo moj cybork juz prawie ros miga i nadal jak nowy  _________________ F/Lt Vipe from 302nd Polish Squadron "PoznaĂąski" |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Pon 25 Kwiecień, 2005 20:47
|
|
|
Dywizjon:
303
Nick w LFS:
|
|
Maniek napisał(a): | Odswiezajac temat chcialbym polecic wszystkim moj nowy nabytek Joystick JS-213 Typhoon FX firmy Apollo Multimedia. Posiada 8-widokowy hut, przepustnice, rudder w raczce oraz 12 programowalnych przyciskow.Do tego ma wbudowane odczuwanie wibracji(taka slabsza wersja force feedback`a)
Firma daje gwarancje na ten sprzet bodajze na rok.
A teraz najciekwasze sprawa w tym sprzecie to koszt - 65zl(z kosztami przesylki wynioslo mnie 72z!!!!!!!!!!!!!!!!
Za taka cene jest super!! Nawet jesli za rok bedzie juz klekotal
Doskonala alternatwa dla kogosc kto chce miec w miare ok joy a nie ma kasy na slawetnego Saiteka Cyborga Evo.
P.S. Blizsze infromcje na privie lub gg  |
zobaczymy jak z trwaÂłoÂściÂą. MoÂże chociaÂż potencjometry od TV bĂŞda pasowaĂŚ..albo z radia "wilga" |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Wto 26 Kwiecień, 2005 00:39
|
|
|
sierżant
Dywizjon:
Nick w LFS:
|
|
daje mu 2 tygodnie :okulary: _________________ Aeria gloris! |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Wto 26 Kwiecień, 2005 08:03
|
|
|
senior pilot
Dywizjon:
Nick w LFS:
[WBT]hrabia
|
|
Cudze chwalicie, swego nie znacie...
Joy jest fajny... http://www.apollomultimedia.com.pl Maniek mam nadzieje, Âże bĂŞdzie dobry i wytrzyma.
MoÂże kiedyÂś teÂż go kupiĂŞ  _________________
"Jechałem tak szybko gdyż....lubię zapierdalać..." |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Wto 26 Kwiecień, 2005 18:18
|
|
|
Dywizjon:
Nick w LFS:
|
|
yyy no...jak zwykle troszke po czasie ale cos naskrobie :
1. joy ktorym lata beryloza musi byc zajebisty bo kupil go odemnie !!! a statsy same mu sie robia bo zapomnialem czitow wymontowac
2. saitek evo jest dobry...ale nie za bardzo. troszke sie pierdzieli i musze f12 uzywac...moze pora na nowego ?! ( kto sce joya z wgranymi czitami ??? ) _________________ pierdziec nie ma komu !!! ale wachac to by wszyscy chcieli !!!
pijcie wodę! -woda ma moc... unosi statki, porusza młyny... |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Wto 26 Kwiecień, 2005 18:34
|
|
|
senior pilot
Dywizjon:
Nick w LFS:
[WBT]hrabia
|
|
Identyczne na szrocie sÂą po 5zÂł od sztuki + koszt wysyÂłki. Ile sztuk bierzecie? _________________
"Jechałem tak szybko gdyż....lubię zapierdalać..." |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Wto 26 Kwiecień, 2005 18:37
|
|
|
sierżant
Dywizjon:
Nick w LFS:
|
|
Cytat: | 2. saitek evo jest dobry...ale nie za bardzo. troszke sie pierdzieli i musze f12 uzywac...moze pora na nowego ?! ( kto sce joya z wgranymi czitami ??? ) |
no wiadomo idealnego joya to nie znajdziesz, no chyba ze HOTASy sa idealne, ale ja dziekuje za taka kase
jednak poprzedniego joya kupilem za ok 60zl ( jesli ktos pamieta mialem go niedawno na zlocie ) i po 2tyg juz byl spierd.....
Tez czasami musze wcisnac F12 jednak pozniej joy smiga idealnie, a jego poprzednikowi nic nie pomagalo
I co najwazniejsze jeszcze nie mam zadnych luzow w raczce!!!! Dlatego IMO obecnie EVO to najlepszy joy, za nie duze pieniadze. Kunkurentem moze byc tylko nowy WED jednak po opiniach ludu wiem ze WED to tez szajs
Natomiast nie wierze w cuda natury za 70zl, zycze Ci by nie okazal sie takim gownem jak moj poprzedny joy Mediatechu na ktory bylem skazany 1,5roku a poprawnie dzialal tylko pierwsze 2 tyg. :/
Pilotowanie p39 na nim to dopiero byl wyczyn ehhhhhhh to byly czasy... _________________ F/Lt Vipe from 302nd Polish Squadron "PoznaĂąski" |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Wto 26 Kwiecień, 2005 22:21
|
|
|
sierżant
Dywizjon:
Nick w LFS:
|
|
Bo kontrolery to trzeba sobie samemu robic
Wiadomo przynajmniej pozniej co sie pierdzieli i dlaczego, no i wymienic latwo  |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Wto 26 Kwiecień, 2005 22:32
|
|
|
senior pilot
Dywizjon:
303 Kościuszkowski
Nick w LFS:
|
|
Proste, moÂżna kupiĂŚ saiteka za 150zetĂłw i mieĂŚ go powiedzmy rok bez Âżadnych zarzutĂłw, luzĂłw itp, moÂżna rĂłwieÂż kupiĂŚ 3x mediatechy tomachawki i mieĂŚ kaÂżdego 4 miesiÂące i teÂż bĂŞdzie podobna cena i podobny czas ÂżywotnoÂści.
Co do reanimacji joya jak mój œp.(znaczy jeszcze dogorywa:D) mediatech dostawa³ zajoba, i w locie na wprost samolot kiwa³ mi siê na lotkach, albo by³ wyposa¿ony w cudowny, samoczynny rudder, to siê wkur... nie bawi³em w ¿adne magiczne œrodki, tylko rozebra³em frajera, do ka¿dego potencjometra do œrodka psikn¹³em potê¿n¹ dawkê WD40, tak , ¿e a¿ wyp³ynê³o nawet trochê, z³o¿y³em powachlowa³em nim na wszystyskie strony, ¿eby sie WD rozszed³ po potencjmetrach , podpi¹³em , ustawi³em w windozie i mia³em 1-2 miesi¹cie spokoju, potem kuracja znowu, bo potencjometry s¹ wyjechane i po jakimœ czasie nie ma za bardzo styku na nich i luzy na zawieszeniu joya (¿yroskopie) siê pojawaiaj¹ ale na to nie ma rady.
Joy Maùka mo¿e po¿yÌ lata, a mo¿e dechn¹Ì po miesi¹cu (czego w ¿adnym wypadku nie ¿yczê), ¿ycie , a konkretnie WB poka¿e ile jest wart  _________________ Hell Hath No Fury Like A FireFighter
Ochotnicza Straż Pożarna Pilica
www.osp.pilica.com.pl
Śląska Galeria Fotografii Pożarniczej
www.sgfp.com.pl |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Wto 26 Kwiecień, 2005 22:36
|
|
|
sierżant
Dywizjon:
Nick w LFS:
|
|
WD40 nie uzywac! wyzera grafit z potencjometrow...
i po kilku takich kuracjach juz nic potowi nie pomoze  |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Wto 26 Kwiecień, 2005 22:40
|
|
|
senior pilot
Dywizjon:
303 Kościuszkowski
Nick w LFS:
|
|
eee tam pierd.... hipolicie : :511:
Ja u¿ywam go ju¿ ze 2 lata do ró¿nych zdychajacych potencjometrów, g³oœniczki, wie¿a, radio w samochodzie, joystick, joypad i nic mi jeszcze nie zdech³o, mo¿e to od potencjometrów zale¿y, jak s¹ zza bugu to moze wy¿reÌ nawet jak mi wentyl w obudowie od kompa zacz¹³ czasami bzyczeÌ dosta³ strza³a z WD i chodzi ju¿ cicho jak myszka. _________________ Hell Hath No Fury Like A FireFighter
Ochotnicza Straż Pożarna Pilica
www.osp.pilica.com.pl
Śląska Galeria Fotografii Pożarniczej
www.sgfp.com.pl |
|
|
|
 |
|