Autor |
Wiadomość |
Strona Glówna WBC ~ RusFH ~ trymery
Zobacz następny temat Zobacz poprzedni temat |
Strona 1 z 2
Idź do strony 1, 2 Następna |
|
|
Wysłany:
Czw 21 Kwiecień, 2005 23:53
|
|
|
sierżant
Dywizjon:
Nick w LFS:
|
|
Czy jak sobie wytrymuje samolot a za chwile sie okazuje ze trymowanie jest calkiem do dupy to moge jakos wrocic do zero trymera? bo wciskanie f12 centruje chyba tylko joya, tak mi sie wydaje, prawda czy faÂłsz? _________________ No i dobrze, fajna zabawa jest, po co to zamykać |
|
|
|
 |
Reklama +bot

|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany:
Pią 22 Kwiecień, 2005 00:10
|
|
|
sierżant
Dywizjon:
Nick w LFS:
|
|
nie mozna "zrezetowac" trymowania bo z zalozenia zerowy trym jest niedobry mozesz tylko powrocic trymujac w przeciwna strone _________________ Aeria gloris! |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Pią 22 Kwiecień, 2005 00:11
|
|
|
sierżant
Dywizjon:
Nick w LFS:
|
|
taaa f12 centruje tylko joya, a trymerami sie nie bawie wiec nie wiem, no z wyjatkiem klawisza "s" ktory przywraca rudder na 0 _________________ F/Lt Vipe from 302nd Polish Squadron "PoznaĂąski" |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Pią 22 Kwiecień, 2005 01:09
|
|
|
sierżant
Dywizjon:
Nick w LFS:
|
|
Wyprostuj lot, wcnisnij x i chwile poczekaj. wytrymyje Ci samolot do poziomego lotu z obecna predkoscia. |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Pią 22 Kwiecień, 2005 07:32
|
|
|
Gość
Dywizjon:
Nick w LFS:
|
|
Trymer automatycznie sie ustawia przy klawiszu X. Jest jednak zalezny od predkosci samolotu. Samolot wytrymowany na 300km/h bedzie dalej sie krecil przy 600km/h i na odwrot.
A co do recznego trymera, magiczny klawisz K potrafi uratowac nieraz zycie, zwlaszcza przy kompresji na 109, Spicie i Typhoonie. Ciag na 0, szybko K trzymamy kilka sekund i joy do siebie. I troche szczescia sie przyda, czesto wyciagam ponizej 10 metrow Najnizej na 3m kilka razy  |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Pią 22 Kwiecień, 2005 09:47
|
|
|
sierżant
Dywizjon:
Nick w LFS:
|
|
lol co za banal  _________________ F/Lt Vipe from 302nd Polish Squadron "PoznaĂąski" |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Pią 22 Kwiecień, 2005 10:33
|
|
|
sierżant
Dywizjon:
Nick w LFS:
|
|
K to trymowanie "ciĂŞzki na ogon"? bo ja mam w hacie na joyu.
a X wytrymuje mi samolot w Âśrodku DF czy muszĂŞ najpierw wyrĂłwnaĂŚ? Przez niewytrymowanego dzbanka wykrĂŞciÂła mnie wczoraj 110 na jednym silniku i wleciaÂłem w takÂą gĂłrĂŞ nad morzem  _________________ No i dobrze, fajna zabawa jest, po co to zamykać |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Pią 22 Kwiecień, 2005 17:03
|
|
|
greenhorn
Dywizjon:
madfreak
Nick w LFS:
|
|
X to autopilot poziomy..
znaczy musisz wyrownac i troche poleciec "na wprost" zeby wytrymowac.. okolo 30 sekund starcza..
ergo w walce nie dasz rady iXem wytrymowac, trzeba na czuja..:/ _________________ W/O --jata from 302nd Polish Squadron "PoznaĂąski" |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Pon 25 Kwiecień, 2005 19:22
|
|
|
greenhorn
Dywizjon:
Nick w LFS:
|
|
Sorry ale mysle ze trymowanie w boju w czasie manewrow gdzie trzeba miec oczy dookola glowy to troche pomylka.(Zeby nie powiedziec ze bez sensu)Ja trymuje samolot zaraz po starcie standardowo na max power+WEP. Przy wylaczonym WEPie jakiesj wielkiej zmiany nie ma i nie przeszkadza to w walce a wtedy i tak zwykle latam z full power plus WEP a zmniejszam moc silnika tylko na krotkie chwile.
Poza tym trymowanie chyba zalezy od ilosci obrotow silnika bo w zasadzie temu ma przeciwdzialac a nie od predkosci samolotu.Mozna leciec przeciez 400km/h nurkiem przy zero throttle i 400km/h poziomo na max power +WEP czy sie myle?? _________________ Ignavis semper feriae |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Pon 25 Kwiecień, 2005 20:50
|
|
|
Dywizjon:
303
Nick w LFS:
|
|
masz trochĂŞ racji,ale tylko trochĂŞ. Za kompensowanie momentu obrotowego silnika odpowiada trymowanie lotek, ale trymowanie steru wysokoÂści bardzo siĂŞ przydaje, kiedy przeginasz z prĂŞdkoÂściÂą, np na 109, czy P38 ktĂłre majÂą potĂŞÂżne problemy z szybkim nurkowaniem |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Pon 25 Kwiecień, 2005 21:03
|
|
|
sierżant
Dywizjon:
Nick w LFS:
|
|
Maniek napisał(a): | Sorry ale mysle ze trymowanie w boju w czasie manewrow gdzie trzeba miec oczy dookola glowy to troche pomylka |
Normalnie tak, ale ja wtedy z nura bombiÂłem hangar, a Âże nur byÂł szybki to mi samolot zacz¹³ wyciÂągaĂŚ, to sobie trymerkiem pomogÂłem, rozwaliÂłem hangara, wyciÂągn¹³em w gĂłrĂŞ i widze Âże z decku idzie za mmnÂą 110. GoÂściu miaÂł mniej E, przeciÂągn¹³ i wpadÂł w korka, wiĂŞc sobie za niego zszedÂłem, i jak juz wyprowadziÂł to mu sie schowaÂłem pod odwÂłokiem i zacz¹³em strzelaĂŚ, ale Âże mocno zwolniÂłem i miaÂłem ciĂŞÂżko na pysk wytrymowanÂą furkĂŞ to mi siĂŞ ciĂŞÂżko nagle zaczĂŞÂło byĂŚ utrzymywaĂŚ w powietrzu, a co dopiero za i pod typem, finaÂł byÂł taki Âże 110 bez silnika wypiĂŞÂła siĂŞ na mnie ottosem i odstrzeliÂła wszystko oprĂłcz jednej lotki, no i wyrÂżn¹³em w tÂą gĂłrkĂŞ. Gdybym nie musiaÂł walczyĂŚ z trymerem to by mnie nie wykrĂŞciÂł, a tak to kiwaÂłem sie jak pojeb z lewa na prawo a faszysta z d1,5 waliÂł do mnie jak do stodoÂły. Dlatego pytaÂłem czy jest guzik do wyzerowania trymerĂłw, taki jak do zerowania ruddera. _________________ No i dobrze, fajna zabawa jest, po co to zamykać |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Pon 25 Kwiecień, 2005 22:18
|
|
|
kadet
Dywizjon:
Nick w LFS:
|
|
A teraz wersjĂŞ dla myszek proszĂŞ  _________________ Core2Duo 2,33 MHz, 4 GB RAM DDR2 800, Asus P5N-E sli, GF 8800 GTS 320 MB ... jak powiedział Sofronow |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Wto 26 Kwiecień, 2005 07:36
|
|
|
sierżant
Dywizjon:
Nick w LFS:
|
|
:570: Âże so? _________________ No i dobrze, fajna zabawa jest, po co to zamykać |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Wto 26 Kwiecień, 2005 10:08
|
|
|
Dywizjon:
303
Nick w LFS:
|
|
gwiazd napisał(a): | A teraz wersjĂŞ dla myszek proszĂŞ  |
myszke trymujesz przesuwajÂąc podkÂładkĂŞ |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Wto 26 Kwiecień, 2005 10:37
|
|
|
kadet
Dywizjon:
Nick w LFS:
|
|
Ja nawet podkÂładki nie mam, o scrollu nie wspominajÂąc  _________________ Core2Duo 2,33 MHz, 4 GB RAM DDR2 800, Asus P5N-E sli, GF 8800 GTS 320 MB ... jak powiedział Sofronow |
|
|
|
 |
|