Autor |
Wiadomość |
Strona Glówna WBC ~ IŁ-2 Sturmovik ~ Problem z ustawieniem grafiki
Zobacz następny temat Zobacz poprzedni temat |
Strona 1 z 1
|
|
|
Wysłany:
Sro 03 Luty, 2010 17:37
|
|
|
greenhorn
Dywizjon:
Nick w LFS:
|
|
słuchajcie mam taki problem; gdy w conf ustawie hardwareshaders=1 to po wgraniu mapy przez jakiś czas mam krzaczki, a dopiero po jakimś nieokreślonym czasie normalne litery. Grzebie i grzebie od dłuższego czasu i zawsze to samo... miał ktoś podobnie?
ps. NIE, nie dam tego na 0 bo woda wygląda kupiaście i nie po to mam nowego kompa  |
|
|
|
 |
Reklama +bot

|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany:
Czw 01 Kwiecień, 2010 19:23
|
|
|
Dywizjon:
Nick w LFS:
|
|
Ja mam ten sam problem jak w grze zmienię właściwości z EXCELENT na PERFECT .
Pewnie masz tak jak ja kartę od ATI. Niestety ale zwalili coś ze sterownikami . Kiedyś chodziło to dobrze ale nie pamiętam na której wersji sterowników .... poza tym miałem wtedy inną grafę . Wcześniej działałem na 3870 a teraz mam 5750 . |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Czw 01 Kwiecień, 2010 21:45
|
|
|
kadet
Dywizjon:
Nick w LFS:
|
|
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Pią 02 Kwiecień, 2010 12:58
|
|
|
greenhorn
Dywizjon:
Nick w LFS:
|
|
ktoś ma do użyczenia ten pliczek z 9.10? |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Pią 02 Kwiecień, 2010 13:58
|
|
|
Dywizjon:
Nick w LFS:
|
|
bluesbrat podał linki do postów gdzie znajdują się te pliki.
Jak masz Xp 32 bit to http://www.mediafire.com/?zmtzm2j14r0 jak masz inny to szukaj postu z wypisanymi systemami .
Ale to i tak nie działa . Mam grafikę ATI 5750 wstawiłem ten plik do folderu z grą i niby pomogło ale cóż z tego jak idzie mi max 5 fps  |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Pią 02 Kwiecień, 2010 16:31
|
|
|
greenhorn
Dywizjon:
Nick w LFS:
|
|
no znalazłem właśnie, skopiowałem i mam tak jak ty, nie dość że kilka fps to jeszcze nie ma połowy wodotrysków...
btw. kwadraciko-krzaczki wyleczyło, ale co z tego ;p
jeszcze spróbuje te OpenAL hotfix drivers. Fajnie będzie w końcu od razu wejsc na serw, a nie quick battle i strzelanie w wode (bo to naprawia te bugi)
bugfix nic nie daje, a z tym pliczkiem dll skacze jak wcześniej... |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Pią 02 Kwiecień, 2010 17:31
|
|
|
Dywizjon:
Nick w LFS:
|
|
peenek napisał(a): |
jeszcze spróbuje te OpenAL hotfix drivers. |
Mi nic nie pomogło . Instalowałem hotfixa wgrywałem pliczek do folderu gry , zmieniałem w pliku confi według zaleceń. Cały czas mam kilka klatek. Nie pozostaje nic innego jak czekać na nowszą wersje IŁ 2 .... STORM OF WAR |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Pią 02 Kwiecień, 2010 18:45
|
|
|
greenhorn
Dywizjon:
Nick w LFS:
|
|
u mnie il2 chodzi, tylko musze tak jak napisalem, postrzelać w wodę, a dopiero potem wchodzic online, ot taki dynks... |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Pią 02 Kwiecień, 2010 23:00
|
|
|
pilot
Dywizjon:
=PFT=
Nick w LFS:
|
|
Rax,Sid,Johnny czy my jesteśmy jacyś dziwni albo mamy inne gry niż oni ?  _________________ Całe życie z wariatami
 |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Sob 03 Kwiecień, 2010 00:21
|
|
|
Dywizjon:
Nick w LFS:
|
|
M.T.W.D !!!    _________________ pierdziec nie ma komu !!! ale wachac to by wszyscy chcieli !!!
pijcie wodę! -woda ma moc... unosi statki, porusza młyny... |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Sob 03 Kwiecień, 2010 09:13
|
|
|
pilot
Dywizjon:
=PFT=
Nick w LFS:
|
|
DUZY_PL napisał(a): | Ja mam ten sam problem jak w grze zmienię właściwości z EXCELENT na PERFECT .
Pewnie masz tak jak ja kartę od ATI. Niestety ale zwalili coś ze sterownikami . Kiedyś chodziło to dobrze ale nie pamiętam na której wersji sterowników .... poza tym miałem wtedy inną grafę . Wcześniej działałem na 3870 a teraz mam 5750 . |
Do folderu IL2 trzeba wrzucić plik atioglxx.dll i wszystko powinno działać. Ale są różne pliki o tej nazwie -jedne ważą 5 MB inne 12 MB, a pewnie są jeszcze inne. Trzeba je chyba dobrać do odpowiedniego OS-a i wersji driverów. Miałem ten problem i już go nie mam. Plik atioglxx.dll który mam waży ok. 12 MB; OS - Vista 64 bit, sterowniki ATI najnowsze z marca br. _________________ Parkinson czy Alzheimer? Wybór jest prosty.
Lepiej połowę rozlać niż zapomnieć wypić. |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Sob 03 Kwiecień, 2010 12:36
|
|
|
Dywizjon:
Nick w LFS:
|
|
u mnie niestety nie działa .... może pod Vistą lepiej to śmiga . Ja mam XP HOME i jakoś to nie chce u mnie działać. Są straszne zaciachy. |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Sob 03 Kwiecień, 2010 22:28
|
|
|
Zen
Dywizjon:
=PFT=
Nick w LFS:
|
|
srk76 napisał(a): | Rax,Sid,Johnny czy my jesteśmy jacyś dziwni albo mamy inne gry niż oni ?  |
Ja w tej chwili nie mam IL2 zainstalowanego.
Muszę gdzieś poszukać info, jak dogadać IL2 1946 i Windows 7 64 bit.
W tej chwili gra uruchamia mi się z prędkością ok 2FPS
Nie mam czasu się z tym bawić _________________
 |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Nie 04 Kwiecień, 2010 10:05
|
|
|
greenhorn
Dywizjon:
Nick w LFS:
|
|
johny, nie denerwuj mnie... wsadziłem ten pliczek z jakiejś tam stronki, pod mój system i mam 5fps. Nie wiem czy miał 5 czy 100mb, był pod xp i tyle.
gówno to dało, więc myślmy dalej... |
|
|
|
 |
|