Autor |
Wiadomość |
Strona Glówna WBC ~ Modyfikacje i Usprawnienia ~ Ultra pack 1.5 i Unified 1.1
Zobacz następny temat Zobacz poprzedni temat |
Strona 2 z 4
Idź do strony Poprzedna 1, 2, 3, 4 Następna |
|
|
Wysłany:
Sro 25 Luty, 2009 08:52
|
|
|
Dywizjon:
Nick w LFS:
|
|
Andy - on żyje !!!
Andy, to co napisał Grzech(k1orrr) to jest kompletna instrukcja instalacji dla moda AAA 1,1.
Ja uzupełnię tylko o moda Ultr@Pack 1,5:
1. il2 zaistalować
2. patch 4,08
3. patch 4,09bm1
4. ultr@pack 1,5 wklejamy do katalogu il2 (oczywiście rozpakowany)
5. switcher to plik w głównym katalogu JSGME - odpalamy i wybieramy sobie full mod i potem zaczynamy podziwiać nową gierkę
być może 6. jeżeli coś nie działa to - w głównym folderze ilka szukamy katalogu FILES, potem w katalogu FILES szukamy pliku bez nazwy o rozszerzeniu .rc. Odpalamy plik edytorem tekstu windy i sprawdzamy czy linie zapisane w pliku mają odzwierciedlenie w głównym katalogu ilka (tylko linie na samym dole tego pliku zaczynające się od
@sfs MOUNT fb_3do.sfs
@sfs MOUNT fb_3do01.sfs
.
.
.
Jeżeli w głównym pliku ilka nie ma niektórych linii to wtedy w pliku należy w pliku .rc postawic znak " \ " przed taka linią np:
\@sfs MOUNT fb_3do20b.sfs
Następnie zapisz zmiany i ilek powinien działać.
Jeszcze krótka informacja na koniec, można zainstalować UP1,5 na ilka z patchem 4,08 ale wtedy nie pogramy na serwerach z patchem 4,09 ponieważ mimo iż w swiczerku znajdziemy opcję 4,09 i ją włączymy to i tak nie pogramy bo brak map.
To chyba tyle.
Jeszcze jedno, zrob sobie kilka kopii Ilka i na kazdej inny mod.
Teraz latamy na zeke&wildcat (mod AAA 1,1) a jak nas więcej to idziemy na nasz serwer na modzie UP 1,5
S!  _________________ pierdziec nie ma komu !!! ale wachac to by wszyscy chcieli !!!
pijcie wodę! -woda ma moc... unosi statki, porusza młyny... |
|
|
|
 |
Reklama +bot

|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany:
Sro 25 Luty, 2009 12:09
|
|
|
Administrator
Dywizjon:
303sqn Kościuszkowski
Nick w LFS:
[WBT]Szymik
|
|
Andy zaeraz odbieram auto z warsztatu (mam nadzieję że to już wszystko co było do naprawy) i do warszawy będzie można pojechać  |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Sro 25 Luty, 2009 12:53
|
|
|
pilot
Dywizjon:
=PFT=
Nick w LFS:
|
|
przestań Andy tylko pić, a zacznij pić i latać. Wpadniesz na TS-a to pomożemy. Wiesz, że mamy wstręt do pisania z sensem. _________________ Parkinson czy Alzheimer? Wybór jest prosty.
Lepiej połowę rozlać niż zapomnieć wypić. |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Sro 25 Luty, 2009 14:02
|
|
|
Dywizjon:
Nick w LFS:
|
|
odezwal sie ten co przez ostatni tydzien pokazywal sie codziennie....  _________________ pierdziec nie ma komu !!! ale wachac to by wszyscy chcieli !!!
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Pią 27 Marzec, 2009 15:03
|
|
|
sierżant
Dywizjon:
Nick w LFS:
|
|
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Pią 27 Marzec, 2009 22:54
|
|
|
pilot
Dywizjon:
=PFT=
Nick w LFS:
|
|
no rozwiązał teraz dostajesz na zece kicka zamiast respawna na wrogim lotniskowcu  _________________ Całe życie z wariatami
 |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Pią 27 Marzec, 2009 23:07
|
|
|
Dywizjon:
Nick w LFS:
|
|
u mnie wszystko smiga jak nalezy, sprawdzilem na 3 mapach. Ptaku, moze twoje czity maja konflikt  _________________ pierdziec nie ma komu !!! ale wachac to by wszyscy chcieli !!!
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Pon 30 Marzec, 2009 12:28
|
|
|
pilot
Dywizjon:
=PFT=
Nick w LFS:
|
|
Miałem coś napisać ale nie będę się na Raxie wyżywał.
Paczka nie pomogła niestety , coś czuje że to raczej będzie działalność adminów zeki i ich współpracy z AAA niż coś w samym UltraPacku. Chodź to teoria spiskowa raczej. _________________ Całe życie z wariatami
 |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Pon 30 Marzec, 2009 12:37
|
|
|
Dywizjon:
Nick w LFS:
|
|
twoje szczescie ptaku...
a konflikt pojawil sie narazie tylko na 1 mapce...zobaczymy jak bedzie z reszta map. _________________ pierdziec nie ma komu !!! ale wachac to by wszyscy chcieli !!!
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Sro 06 Maj, 2009 06:38
|
|
|
pilot
Dywizjon:
=PFT=
Nick w LFS:
|
|
http://il2ultrapack.net46.net/index.php/topic,176.0.html
to poprawi problemy z zeką vs ultrapackiem. Sprawdzone na trzech mapach.
Wypakować do głównego folderu iła z ultrapackiem , w przełączniku
na stronę aktywnych modów dać U.I.1.1.1 oraz SmokeFire efect.
Natomiast jeśli chcemy latać na spit vs bf mod dorzucamy dwa mody 4.09-to sprawdzone również na 3 mapach (slowacja 1 i 2 , grecja)
ps. nie jestem pewien czy ten pacz czegoś nie pomieszał , próbowałem ustawić full mod + oba 4.09 i gra mi się wywaliła. W razie czegoś jutro sprawdzę i edytuje ten post.
moja korespodencja z Hadesem na ten temat :
http://il2ultrapack.net46.net/index.php/topic,220.0.html
jutro spróbuje reinstalki całości
ps. Sid jak się czepisz mojego anglika to Tychy też będą na mapie Słowacji. _________________ Całe życie z wariatami
 |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Pią 08 Maj, 2009 11:25
|
|
|
kadet
Dywizjon:
Nick w LFS:
|
|
W modzie UI jest chyba napisane żeby nic więcej nie włączać poza smokeeffect...
Właśnie męczę instalację Ila więc sprawdzę... |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Pią 08 Maj, 2009 11:27
|
|
|
pilot
Dywizjon:
=PFT=
Nick w LFS:
|
|
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Pią 08 Maj, 2009 14:06
|
|
|
kadet
Dywizjon:
Nick w LFS:
|
|
No to fajnie....
Ponieważ zainstalowałem mod 4.09bm1 to muszę zaczynać zabawę od początku...
Trudno... |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Pią 08 Maj, 2009 15:00
|
|
|
pilot
Dywizjon:
=PFT=
Nick w LFS:
|
|
Jeśli by ktoś miał problemy (a już mi się gdzies o uszy obiło) z instalacją dodatkowego iła , to tu jest sposób:
Problem - mam zainstalowanego iła , jest zmodowany , ptaszysko mi pisze że potrzebuje czystego nowego iła. Wkładam płytkę (czy cokolwiek tam innego) i wychodzi ekran na którym moge jedynie zrobić deinstalację iła.
Nie mogę nowego iła zainstalować bo jest stary
Rozwiązanie - zmieniam nazwę głównego katalogu iła np. na ił21946_AAAMod
Wrzucam płytkę (czy cokolwiek innego ) pojawia się w/w ekran. Mam go w d...e. Daje exit.
Wchodzę Mój Komputer (czy co tam macie) prawy na płytce z grą - eksploruj. Pojawia się to co mamy na płytce (czy cokolwiek tam innego) ,
znajduję plik bodajże "a" uruchamiam ( w Viście z prawokliku "uruchom jako administrator" ) pojawia się kraetor deinstalacji iła . No to deinstalujemy iła
Cały myk polega na tym , żę zmiana nazwy głównego folderu iła powoduje że ten kreator odinstaluje jedynie to co Nam się z automatu instaluje na dysku systemowym. Cały ił w pełni sprawny zostaje.
Wyjmujesz płytkę , wkładasz i możesz instalować iła ponownie.
ps. Przed instalacją nowego warto jeszcze przejechać kompa CCleanerem a
dokładnie to rejestr kompa. W CC jest taka opcja albo RegCure ale to juz programik płatny w pełnej wersji.
Gdzieś słyszałem że ił ponoć nie zostawia wpisów w rejestrze ale ja to się może nie znam ale swoje wiem. Zostawia i to w pizdu. _________________ Całe życie z wariatami
 |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Pią 08 Maj, 2009 17:00
|
|
|
kadet
Dywizjon:
Nick w LFS:
|
|
Cytat: | Cały myk polega na tym , żę zmiana nazwy głównego folderu iła powoduje że ten kreator odinstaluje jedynie to co Nam się z automatu instaluje na dysku systemowym. Cały ił w pełni sprawny zostaje. |
A jeżeli się ma iła na dysku systemowym? Czyli co? Cały ił w pełni sprawny, zostanie usunięty...?
pozdr _________________ "Nec Hercules contra plures", czyli w wolnym tłumaczeniu: I Herkules dupa - jak ludzi kupa |
|
|
|
 |
|