Autor |
Wiadomość |
Strona Glówna WBC ~ Gadka Szmatka ~ Pochwalę sie, a co :D
Zobacz następny temat Zobacz poprzedni temat |
Strona 1 z 1
|
|
|
Wysłany:
Sro 14 Styczeń, 2009 12:06
|
|
|
senior pilot
Dywizjon:
303 Kościuszkowski
Nick w LFS:
|
|
|
|
|
 |
Reklama +bot

|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany:
Sro 14 Styczeń, 2009 20:55
|
|
|
kadet
Dywizjon:
Nick w LFS:
|
|
I słusznie, Chwal się bo jest czym. Miło mieć świadomość, że ludzie mogący mi kiedyś uratować życie, są w formie i ćwiczą.
A tak na marginesie... Koleżance, występującej w roli ofiary, można było robić oddychanie "usta -usta" ?  _________________ "Nec Hercules contra plures", czyli w wolnym tłumaczeniu: I Herkules dupa - jak ludzi kupa |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Czw 15 Styczeń, 2009 13:09
|
|
|
Zen
Dywizjon:
=PFT=
Nick w LFS:
|
|
Ty się pochwal, ile OSP Pilica zarobi na przepisie, który dzięki Waszemu koledze, towarzyszowi Pawlakowi wkrótce dopierdoli małym firmom?  _________________
 |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Czw 15 Styczeń, 2009 20:04
|
|
|
pilot
Dywizjon:
303sqn
Nick w LFS:
[WBT]Julius
|
|
sid--- napisał(a): | Ty się pochwal, ile OSP Pilica zarobi na przepisie, który dzięki Waszemu koledze, towarzyszowi Pawlakowi wkrótce dopierdoli małym firmom?  |
Wedle zasady gówno robić, dużo zarobić... Sorry Szymon, teraz strażak kojarzy mi się tylko z Fedakową i Pawlakiem... |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Czw 15 Styczeń, 2009 20:46
|
|
|
senior pilot
Dywizjon:
303 Kościuszkowski
Nick w LFS:
|
|
@Sid , burmistrz ustalił najniższą stawkę w powiecie - 8 PLN. I nie wiem czy tak dopierdoli, bo ustawa jest pełna niedomówień, a wszyscy powtarzają jak to zaczniemy niby zarabiać nie wiadomo ile. U mnie nikt tej teoretycznej kasy nie bierze dla siebie, tylko wpłacamy to skarbnikowi i to będzie szło na zakupu sprzętu ppoż. I nie każdy w OSP to dostaje, ale musi mieć badania i szkolenie.
@Julius - ja się nie obrażam, bo każdy widzi Pawlaka, że nic nie robi tylko jest prezesem wszystkich strażaków, a takich szaraków jak ja , którzy ostatnio w nocy potrafili jeździć 12h przy usuwaniu drzew się nie zauważa. Przyzwyczaiłem się do tego
I tak statystycznie: rok 2008 - 12h w akcji ratowiczo-gaśniczej * 8PLN/h * 6 osób (średnia obsada) to daje 576 PLN na cały rok "zarobiłaby" cała OSP , a koszt ogrzewania garaży zimą (utrzymania temp. ok.5 stopni żeby elektrozawory nie przymarzły w samochodach) to 1500-2000 PLN. Rok 2007 to 47h*8PLN/h*6 osób = 2256 PLN. _________________ Hell Hath No Fury Like A FireFighter
Ochotnicza Straż Pożarna Pilica
www.osp.pilica.com.pl
Śląska Galeria Fotografii Pożarniczej
www.sgfp.com.pl |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Czw 15 Styczeń, 2009 22:46
|
|
|
pilot
Dywizjon:
303sqn
Nick w LFS:
[WBT]Julius
|
|
bo wy zamiast siedzieć i wódę pić w garażu to jeździcie po wsi... ehhh _________________ "Sam wypiłem ok 3500 różnych piw i ogólnie muszę powiedzieć wszystkie maja coś wspólnego - trzeba sikać." - Andy z Hagen |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Czw 15 Styczeń, 2009 23:34
|
|
|
senior pilot
Dywizjon:
303 Kościuszkowski
Nick w LFS:
|
|
Wypraszam sobie, że po wsi - my mamy prawa miejskie  _________________ Hell Hath No Fury Like A FireFighter
Ochotnicza Straż Pożarna Pilica
www.osp.pilica.com.pl
Śląska Galeria Fotografii Pożarniczej
www.sgfp.com.pl |
|
|
|
 |
|