Forum Warbirds Center Strona Główna
_
Autor Wiadomość
Strona Glówna WBC ~ IŁ-2 Sturmovik  ~  IL2 - Serwer Andy'ego - =PFT= IL46 ULTRAPack1.7

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Strona 6 z 14
Idź do strony Poprzedna  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 12, 13, 14  Następna
joohny
PostWysłany: Sro 27 Sierpień, 2008 09:51  Odpowiedz z cytatem
pilot

Dywizjon:
=PFT=
Nick w LFS:

Vrihedd napisał(a):
Hey.

Aj jaj jaj - aleś nasmarował - trzy dni odpisywania.
No dobra - na wstępie witamy i dziękujemy za opinię o serwerze. Wszystko to zasługa naszego Gospodarza Andiego - niech mu nigdy wódki nie zabraknie.
A teraz konkrety:

Ad 1 - W programie ustawia się parametr - CAPTURE_AF_RADIUS w którym określa się promień okręgu w którym trzeba wylądować aby z sukcesem przejąć field. Promień ten liczy się zwykle od środka pasa startowego (znam jeden wyjątek na mapie Italy w którym punktem tym jest jeden z końców pasa - nie jest to nasza wina tylko mapy IL2). Tak więc wylądowanie obok pasa ale w okręgu powinno uznać przejęcie lotniska.

Ad. 2 Pogoda jest generowana automatycznie. W Ile jest 7 (od 0 do 6) typów pogody i w tym przedziale do każdej mapy można odzielnie ustawić zakres dla konkretnej mapy - z tym, że robi to się liczbami np. 0-3; 1-4; 0-6. Nie wiem czy udałoby się ustawić zakres pogody (0-3;5) tj. z pominięciem hazy (4) i dodaniem opadów piasku z popiołem (5).

Ad.3 Jeżdżące konwoje niemożliwe - mapy są mapami dogfigtowymi i nie ma na nich obiektów poruszanych przez serwer. Rozmieszczenie acków i innych obiektów jest uzależnione jedynie od inwencji jej autora. Aby obiekt zaliczał się do zniszczeń lotniska musi się jednak znajdować w w określonym promieniu od środka fieldu - jest to parametr odzdzielnie regulowany i nie łaczy się z odpowiedzią na pkt. 1

Ad. 4 Ilość samolotów na lotniskach i tak nie jest duża - po 2-3 sztuki. Po zniszczeniu samoloty te odnawiają się dopiero po 5 minutach tak więc trzeba je oszczędzać. Nie ma naotmiast możliwości ustawienia różnych plansetów na różnych lotniskach.

Ad 5. Od dzisiaj na Gwinei jest P-400 oraz Ła-5 i F-4 na Krymie. Co do Dorniera na Pacyfiku to ma on być przeciwagą włąśnie dla P-47 i P38. Niestety japończycy w Sturmoviku nie mają silnego i szybkiego Sturmovika. Co do plansetów wszystkie uwagi przyjmujemy na forum i będziemy dostosowywać go do rozsądnych życzeń latających na serwerze.

6. Death kicka możemy dołożyć określając ilość death i czas kicka. Kiedyś ponad rok temu) już to było - 3x czarny ekran dawał dwie minuty przerwy technicznej na uspokojenie nerwów i szczanie. Jednak latało mało ludzi i to zdjęliśmu. Przy obecnej frekwencji można pomyśleć o powrocie do tych ustawień. Postaramy się też zablokować wejścia modowanych wersji.

7. W chwili obecnej mamy chyba 13 map i nie bardzo czas na robienie kolejnych. Jeśli ktoś zrobi nową to ją ustawimy na serwerze i przetestujemy z jakim spotka się przyjęciem przez lataczy.
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email  

Reklama
+bot
:)
PostWysłany: Sob 10 Maj, 2025 00:07 

reklama

Agencja Interaktywna

Powrót do góry
joohny
PostWysłany: Sro 27 Sierpień, 2008 10:01  Odpowiedz z cytatem
pilot

Dywizjon:
=PFT=
Nick w LFS:

syd napisał(a):

Łoo Panie. To ja zaraz za film będę chyba musiał policzyć (łącznie z tym co sam wypiłem jak go robiłem Very Happy ).

A teraz w innym temacie - Rax, Sid widzicie Syd nie chce postawić nam piwka.
Ja wiem że wiszę cztery kraty i już je wysłałem na Wasze adresy. Po skrzynce Żywca i Tyskiego z Poznania. Dorzuciłem też po parę flaszek lokalnej Perełki. Wszystko wysłałem Pocztą Polską bo taniej. Nie jestem pewien czy do Was dotrze bo słyszałem że strasznie tam kradną (a towar wiadomo atrakcyjny). No cóż za dostarczenie przesyłki nie odpowiadam i gwarancji nie daję. Pozdrawiam.

Widzisz Syd - jak się dobrze obieca to nawet nie trzeba później dać.

rax
PostWysłany: Sro 27 Sierpień, 2008 10:24  Odpowiedz z cytatem

Dywizjon:

Nick w LFS:

podaj Dzony jeszcze numer przesyłki a my juz z Sidem zadzwonimy sobie na poczte i zapytamy kiedy zekomo ta paczuszka wyszla ?! Twisted Evil

a jezeli sie okaze (teraz bedzie ostro) ze taka paczuszka nie wyszla od Ciebie to wsiadamy w czarna skode i razem z Sidem jedziemy Ci obić twarz !!! a potem wychlejemy nawet ta flaszke z żmija !!!!
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  

Vrihedd
PostWysłany: Sro 27 Sierpień, 2008 11:08  Odpowiedz z cytatem

Dywizjon:

Nick w LFS:

joohny napisał(a):

Ad 1 - W programie ustawia się parametr - CAPTURE_AF_RADIUS w którym określa się promień okręgu w którym trzeba wylądować aby z sukcesem przejąć field. Promień ten liczy się zwykle od środka pasa startowego (znam jeden wyjątek na mapie Italy w którym punktem tym jest jeden z końców pasa - nie jest to nasza wina tylko mapy IL2). Tak więc wylądowanie obok pasa ale w okręgu powinno uznać przejęcie lotniska.

Dziekuję za info.
Teraz będzie jasniej. Jakby co - wyląduje się obok.

joohny napisał(a):

Ad. 4 Ilość samolotów na lotniskach i tak nie jest duża - po 2-3 sztuki. Po zniszczeniu samoloty te odnawiają się dopiero po 5 minutach tak więc trzeba je oszczędzać. Nie ma naotmiast możliwości ustawienia różnych plansetów na różnych lotniskach.

A można wydłużyć ten czas ? Powiedzmy do 7-10 min ?

joohny napisał(a):

Ad 5. Od dzisiaj na Gwinei jest P-400 oraz Ła-5 i F-4 na Krymie. Co do Dorniera na Pacyfiku to ma on być przeciwagą włąśnie dla P-47 i P38. Niestety japończycy w Sturmoviku nie mają silnego i szybkiego Sturmovika. Co do plansetów wszystkie uwagi przyjmujemy na forum i będziemy dostosowywać go do rozsądnych życzeń latających na serwerze.

Dziekuję za szybkie wprowadzenie zmian. Zobaczymy jak zostaną przyjęte przez graczy.
A myśłeś nad czymś innym zamiast tego Do-335 ? Skoro "Mrówokojad" był niemiecki i nikomu to nie przeszkadzało na japońskiej mapie to może zamienić go na Fw-190 F8 ? Szturmowiec też niezły, szybki, wytrzymały ...

joohny napisał(a):

6. Death kicka możemy dołożyć określając ilość death i czas kicka. Kiedyś ponad rok temu) już to było - 3x czarny ekran dawał dwie minuty przerwy technicznej na uspokojenie nerwów i szczanie. Jednak latało mało ludzi i to zdjęliśmu. Przy obecnej frekwencji można pomyśleć o powrocie do tych ustawień. Postaramy się też zablokować wejścia modowanych wersji.

Co do tego deathkicka- to być moze masz rację. Zobaczymy jak sie sytuacja rozwinie.
Ale o wprowadzenie crt=2 bardzo bym prosił.

joohny napisał(a):

7. W chwili obecnej mamy chyba 13 map i nie bardzo czas na robienie kolejnych. Jeśli ktoś zrobi nową to ją ustawimy na serwerze i przetestujemy z jakim spotka się przyjęciem przez lataczy.

A jakie to są mapy ? Znajdę gdzieś na forum listę ?
Pytam bo jestem zdziwiony - ostatnio to non-stop Gwinea, Krym, Smoleńsk 42, Italia i Filipiny - i tak wkoło macieju ...
Co do robienia map - nigdy tego nie robiłem. Moze spróbuję ... pożyjemy zobaczymy. Widziałem tutaj na forum przewodnik - poczytam.

Vrihedd
Powrót do góry

syd
PostWysłany: Sro 27 Sierpień, 2008 11:25  Odpowiedz z cytatem
sierżant

Dywizjon:

Nick w LFS:

Dwie sprawy:

1) Odnośnie ustawień ilości samolotów oraz czasu ich odnowy. Problemem jest to, że część ludzi jeszcze nie rozumie tego systemu odnawiania i nie przejmują się powrotami do bazy nawet jeśli my się tym przejmujemy. Poza tym jeśli chciałoby się polecieć większą grupą tych samych samolotów to znowu jest kłopot bo byłby tylko jeden dostępny. Według mnie zostawmy tak jak jest teraz.

2) Piwo - Wy wszyscy to powinniście przyjechać do stolicy "Krainy Podziemnej Pomarańczy" i byśmy się wybrali do browaru na zwiedzanie. A tam....najświeższy browar jaki możecie sobie wyobrazić. Jeszcze ciepły jak ktoś ma ochotę. Smile
Hmmm. Może jakiś zlot albo grill by się jeszcze udało w te ostatnie ciepłe dni zorganizować??

sid---
PostWysłany: Sro 27 Sierpień, 2008 11:44  Odpowiedz z cytatem
Zen

Dywizjon:
=PFT=
Nick w LFS:

Joohny...
moge sie mylic, dawno nie robiłem żadnej mapy, ale o ile pamietam w configu ustawiasz dostepne samoloty na mapie, a przy budowie lotniska wskazujesz jakie samoloty beda na tym wlasnie lotnisku dostepne... wiec jest mozliwosc zrobienia wypasionych samolotow na jednym i gorszych na drugim..

.. z drugiej strony jak to pisze to jednak wydaje mi się to niemożliwe Very Happy

a jesli chodzi o te piwo, to lepiej miej jakis papier na to, że je wysłałeś.. bo nic, absolutnie nic Cię nie uratuje jak to był blef... no chyba, że butelka (na głowę) żurawinówki.. albo podobnego.. Very Happy dostarczonego osobiście do rezydencji Rax'a w któryś weekend.

Pogody nie da rady wybierać, tylko ustalić zakres..
Ale jest możliwośc zagadania do autora GCWD i zapytanie go o ewentualny update Very Happy

Zaraz coś wysmaruje Smile

Syd, pomysł z grill'em dobry.. Organizuj, informuj 2 tyg. przed imprezą.. ja muszę sobie sprawy w pracy ustawić, a potem z Rax'em w czarnej skodziance się pojawimy. Namioty odpadają. Very Happy

srk76
PostWysłany: Sro 27 Sierpień, 2008 11:54  Odpowiedz z cytatem
pilot

Dywizjon:
=PFT=
Nick w LFS:

rax napisał(a):
podaj Dzony jeszcze numer przesyłki a my juz z Sidem zadzwonimy sobie na poczte i zapytamy kiedy zekomo ta paczuszka wyszla ?!

Chciałbym z przykrością nadmienić iż prawdopodobnie skiny zginęły w podobnych okolicznościach. A wysłałem je w takiej ładnej folli z kuleczkami do strzelania. Jak również zmuszony jestem zameldować iż numer przesyłki pożarła moja suczka ( ukarana oczywiście natychmiast)
Jedynie na stanie pozostało mi kilku skinów z Zagłebia Sosnowiec ... czy będzie dało się to podpiąć pod ił ???

Powrót do góry

rax
PostWysłany: Sro 27 Sierpień, 2008 14:07  Odpowiedz z cytatem

Dywizjon:

Nick w LFS:

lotniska na Gwinei przynajmniej te ktore ja robilem juz sa nieco utrudnione Smile

Syd zrobi swoja polowe i bedzie nieco trudniej na wszystkich ! Cool

Wilk
PostWysłany: Sro 27 Sierpień, 2008 23:01  Odpowiedz z cytatem
greenhorn

Dywizjon:

Nick w LFS:

Jeśli mogę sie wypowiedzieć, to:
- death kick - nie podoba mi się ten pomysł, odstraszycie tych którzy dopiero zaczynają i nie zawsze im wszystko wychodzi ...
- pogoda - fakt, ta trzęsawka poniżej 300 m jest okrutna, ja się potem jeszcze przez pół nocy czułem jak Jozin z Bazin Rolling Eyes
Powrót do góry

syd
PostWysłany: Sro 27 Sierpień, 2008 23:27  Odpowiedz z cytatem
sierżant

Dywizjon:

Nick w LFS:

Death kick został już wyłączony bo nas z Raxem wk%#$&iał.
Co do pogody to bez przesady. Raz na jakiś czas może trochę potrząść.

rax
PostWysłany: Czw 28 Sierpień, 2008 07:33  Odpowiedz z cytatem

Dywizjon:

Nick w LFS:

pogode chyba tez zmienilem na 1do3 ale nie jestem pewien...

Dzony wysyla kolejna krate za tego deatkicka !!!! Laughing

Vrihedd
PostWysłany: Pią 29 Sierpień, 2008 10:44  Odpowiedz z cytatem

Dywizjon:

Nick w LFS:

Hey.

Chciałbym podziękować Wam Panowie.
Za wczorjasze latanie i zmianę plansetu na Kurland45
Jak dla mnie - strzał w dziesiątkę !!
Od bardzo dawna nie miałem takiej frajdy z latania. Dziękuję.
S!

Vrihedd
Powrót do góry

rax
PostWysłany: Pią 29 Sierpień, 2008 10:47  Odpowiedz z cytatem

Dywizjon:

Nick w LFS:

Vrihedd napisał(a):

Chciałbym podziękować Wam Panowie.

Vrihedd

nie ma za co, naprawde - nalezy sie krata piwa !!!!!!!!!!! Laughing Laughing Laughing

sid---
PostWysłany: Pią 29 Sierpień, 2008 11:33  Odpowiedz z cytatem
Zen

Dywizjon:
=PFT=
Nick w LFS:

Vrihedd, to Ty szalałeś wczoraj na Me-262?

Vrihedd
PostWysłany: Pią 29 Sierpień, 2008 11:49  Odpowiedz z cytatem

Dywizjon:

Nick w LFS:

sid--- napisał(a):
Vrihedd, to Ty szalałeś wczoraj na Me-262?

Szalałem to może za duże słowo ...
Po prostu latałem. I tyle.
A ponieważ już od daaawwwnnnaaa nie latałem jaskółką online - miałem frajdę jak ... nie wiem co Very Happy
Powrót do góry

Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)

Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Strona 6 z 14
Idź do strony Poprzedna  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 12, 13, 14  Następna
Forum Warbirds Center Strona Główna  ~  IŁ-2 Sturmovik

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu

Skocz do: