Autor |
Wiadomość |
Strona Glówna WBC ~ IŁ-2 Sturmovik ~ IL2 - Serwer Andy'ego - =PFT= IL46 ULTRAPack1.7
Zobacz następny temat Zobacz poprzedni temat |
Strona 5 z 14
Idź do strony Poprzedna 1, 2, 3, 4, 5, 6 ... 12, 13, 14 Następna |
|
|
Wysłany:
Wto 26 Sierpień, 2008 08:42
|
|
|
pilot
Dywizjon:
=PFT=
Nick w LFS:
|
|
Przyczyna sypnięcia ustalona, winni ustaleni i zostaną ukarani jednym dniem trzeźwości.
- i tak nie zamierzałem dzisiaj pić.  _________________ Parkinson czy Alzheimer? Wybór jest prosty.
Lepiej połowę rozlać niż zapomnieć wypić. |
|
|
|
 |
Reklama +bot

|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany:
Wto 26 Sierpień, 2008 09:04
|
|
|
Zen
Dywizjon:
=PFT=
Nick w LFS:
|
|
syd napisał(a): | Czy jest jakiś sposób żeby przez konsolę na pulpicie Andy-ego sprawdzić IP konkretnego gracza, który jest w danym momencie na serwerze?? |
W oknie GCWD na kompie Andyego rejestrowany jest każdy wchodzący. M.in. godzina, nick, IP, jaki samolot bierze.. Nie wiem czy on to gdzies loguje, a przeglądanie jest problemem, bo jak się coś zdarzy na serwerze, to okno przewija do początku.
Ale da się zobaczyć IP. _________________
 |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Wto 26 Sierpień, 2008 10:42
|
|
|
pilot
Dywizjon:
=PFT=
Nick w LFS:
|
|
syd napisał(a): | sprawdzić IP konkretnego gracza, który jest/był na serwerze?? |
sie da - podaj nick, przybliżony czas kiedy był i kratę piwa - to się ustali. _________________ Parkinson czy Alzheimer? Wybór jest prosty.
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Wto 26 Sierpień, 2008 10:45
|
|
|
Zen
Dywizjon:
=PFT=
Nick w LFS:
|
|
joohny napisał(a): | [...] kratę piwa - to się ustali. |
To hasło jest prohibited baj kopyrajds of Sid and Rax..
Znajdź se inne..  _________________
 |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Wto 26 Sierpień, 2008 11:52
|
|
|
Dywizjon:
Nick w LFS:
|
|
oczywiscie krata i wielokrotnosc kraty !
Sid to moj kolega jest
aproposss piwka...moze by tak chlapnac male co nie co ?  _________________ pierdziec nie ma komu !!! ale wachac to by wszyscy chcieli !!!
pijcie wodę! -woda ma moc... unosi statki, porusza młyny... |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Wto 26 Sierpień, 2008 13:07
|
|
|
pilot
Dywizjon:
=PFT=
Nick w LFS:
|
|
można by dziś wieczorem, ale dałem sobie bana na picie za wczorajsze "sypnięcie" serwera. A do kraty piwa od Syda przecie należycie.
Syd - za ustalenia IP szykuj dwie kraty browara - muszę odprowadzić haracz dla grupy trzymającej władzę.  _________________ Parkinson czy Alzheimer? Wybór jest prosty.
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Wto 26 Sierpień, 2008 14:12
|
|
|
Dywizjon:
Nick w LFS:
|
|
komisja sledcza w skladzie Sid i ja już dawno była pewna, że pan J. był zamieszany w sabotaz mający na celu unieruchomienie serwera. Opcją złagadzającą jest przyznanie się do winy a tym samym zmniejszenie wyroku do 2 krat browara ale nie na komisję a na każdego z czlonków komisji
gdybys mial problem na kacu z liczeniem to podsumuje za Ciebie panie J. 2 kraty dla Sida i 2 kraty dla mnie
Czy szacowny członek komisji akceptuje kare dla pana J. ??? _________________ pierdziec nie ma komu !!! ale wachac to by wszyscy chcieli !!!
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Wto 26 Sierpień, 2008 14:44
|
|
|
sierżant
Dywizjon:
Nick w LFS:
|
|
joohny napisał(a): | Syd - za ustalenia IP szykuj dwie kraty browara - muszę odprowadzić haracz dla grupy trzymającej władzę.  |
Łoo Panie. To ja zaraz za film będę chyba musiał policzyć (łącznie z tym co sam wypiłem jak go robiłem ). _________________ "Bandits at five o'clock!"
"Roger that...........What do we do until then?" |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Wto 26 Sierpień, 2008 16:11
|
|
|
greenhorn
Dywizjon:
Nick w LFS:
|
|
Pewno Joohny mnie przeklnie, bo się znowu nie napije
Serwer wisi
Zawiesił się po skończeniu mapy Gelendzik, czy jak mu tam jest .  |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Wto 26 Sierpień, 2008 18:45
|
|
|
pilot
Dywizjon:
=PFT=
Nick w LFS:
|
|
coś jest skopane z mapą Kurland45. Sprawdzimy jeszcze raz. _________________ Parkinson czy Alzheimer? Wybór jest prosty.
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Sro 27 Sierpień, 2008 08:43
|
|
|
Dywizjon:
Nick w LFS:
|
|
Hey.
Jestem tutaj nowy, więc na początek chciałem się przywitać, powiedzieć "hello" i pozdrowić stałych bywalców.
Na Wasze forum trafilem przez inne forum i kolegę srk76, który zachęcał do latania na Waszym serwerze. I miał rację.
Serwer jest ciekawy, idea rozgrywki jest interesujaca, ze przyciagnęła moją uwagę na tyle solidnie - że postanowiłem pobawić sie z Wami w tą zabawę ze "zdobywaniem lotnisk".
To co zaproponowaliście - jest moim skromnym zdaniem udanym połączeniem zwykłego doga i misji coop.
Latam tam od jakiegoś czasu (co prawda pod różnymi nickami- ale to chyba nikomu nie przeszkadza ?) i nie latałem jeszcze na wszystkich mapach.
Jeśli mógłbym nieśmiało coś zaproponować.
1. Odnosnie samej idei lądowania na lotnisku.
Czy "capture plane" MUSI wylądować DOKŁADNIE na pasie ? Pytam, bo widziałem sytuację kiedy jeden bomber ustawił się na początku pasa drugi na końcu - to skutecznie blokuje próby podejscia "captura" do lądowania. Każde lotnisko ma (jak mi się wydaje) okrąg w promieniu którego "zlicza" udane lądowanie (nawet "crashtest"). Pytanie moje brzmi - czy można wylądować capturem POZA lotniskiem, ALE w obrębie tego promienia -czy wtedy będzie zaliczony wynik misji ?
2. Pogoda. Wiem juz, że pogoda generowana jest automatycznie. Ok. Ale jak kazdy automat - moża go przeprogramować.
Chodzi mi o "hustawkę" na dole (w grze taka pogoda nazywa się bodajże "hazy") - moża to zredukować ? Powiedzmy - 1 taka sytuacja na 4 normalne ? Poszedłbym dalej - wyrzuciłbym to "hazy" a zamiast tego wrzuciłbym "poor" z deszczem i sniegiem. Jak już szaleć to na całego. Nikt się nie zgubi - są ikonki - ale znalezienie samolotu lecącego pod chmurami i niska nad ziemią - to już coś. Jak ktoś chce zwykłego dogfighta to niech się wzniesie powyzej chmur i tam walczy.
3. Układ AAA i celów naziemnych. Nie sądzę aby to co zaproponował Noe (jeżdzące konwoje) byłoby mozliwe. No chyba, ze konwój jeździłby w kółko po zaplanowanej trasie. Nie wiem jak z wielkością misji i stabilością serwera po dołożeniu dodatkowych obiektów naziemnych (nawet statyków takich jak pociągi i konwoje). Rozrzuciłbym także bardziej AAA wokoło lotniska. Na mapie Nowej Gwinei - AAA i samoloty na stojankach są bardzo blisko siebie - dwie 250-tki z Hiena potrafią to rozwalić w drobny mak za jedym podejściem.
Bardzo dobrze pod tym względem jest zrobiona czerwona baza w BK17 na tej mapie. Naprawdę trzeba się namęczyć aby to zdobyć.
4. Samoloty. Czy można obniżyć ilośc tych lepszych samolotów dostępnych dla każdego gracza ? Jesli na danej mapie jest dostepne A5 jako "the best fighter at this map" - ustawić jego ilosć na 1. Wymusi to trochę "szanowanie" tego samolotu przez gracza i ograniczy ataki typu "zaatakuję i zginę - potem przyleci się jeszcze raz". Jesli nie jest to mozliwe - to przesunął bym te "wieksze" ilości na lotniska odsunięte dalej od lini frontu.
5. Typu samolotów. Z tego co do tej pory widziałem - staracie się trzymać na danej mapie danego okresu historycznego. Ok.
Ale ta gra ma swoje ograniczenia i wszyscy je dobrze znamy. Na Nowej Gwinei - P-39N1 ?? Nie można dać P-39D2 albo P-400 ?
Jak już dajecie taki samolot dla red dajcie też coś dla blue do atakowania bomberów - bo na tej mapie najbezpieczniejszym samolotem to jest A-20 z jego strzelcami. Proponuję zwykłe A-4 jako "substytut" K-44 - moża "zablokować" mu uzbrojenie na opcji "outer canons removed".
Co robi Do-335 na mapie Filipin ?? Ten samolot z bombą SC1000 może "wyklimbować" całą resztę na tej mapie - a w nurkowaniu to chyba tylko P-47 jest go w stanie dojść - pod warunkiem, że ma sporą przewagę wysokości.
Dodajcie prosze Ła-5 lub Ła-5F na mapie Krymu, jak również Bf-109F4 na tej samej mapie dla blue.
Serwer stoi na "czystym" niezmodowanym FB-ku. To zaleta i wada jednoczesnie - bo czystą wersję mają wszyscy, ale w zmodowanej są dostępne ciekawe samoloty.
6. Ustawienia serwera. Jak mniemam "death kicka" nie ma ? A szkoda.
Druga rzecz - jeśli serwer stoi na FB - ustawcie proszę w konfigu dla połaczeń "checkruntime=2".
Nikt juz chyba nie uzywa systemów operacyjnych starszych niż XP. Ustawienia crt=2, blokowały dostep komputerów, które pracowały właśnie na takich systemach. Zaletą tych ustawień jest niemozność wejścia na serwer ze "zmodowaną" grą. Jesli ktoś ma zmienione dzwięki - to ok. Ale wejście na serwer kogoś kto do Ju-87 B2 ma "podpięty" model lotu z Bf-109G2 i uzbrojenie z Me-262 A2 to już "lekkie" przegięcie.
7. Propozycje odnosnie map i samolotów.
Miło by było polatać zachód (mapę normandii na przykład) w 1942 - 43.
Mozna też pomieszać samoloty - byle tylko nie dawać tych samych (lub bardzo podobnych jak P-38J i P-38L) maszyn dla obu stron
Tyle mojego.
Nie wiem jak długo będę tutaj latał. Na razie podoba mi sie ten serwer i chętnie sobie na nim od czasu do czasu polatam
Vrihedd. |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Sro 27 Sierpień, 2008 09:01
|
|
|
pilot
Dywizjon:
=PFT=
Nick w LFS:
|
|
Vrihedd napisał(a): | Hey.
Na Wasze forum trafilem przez inne forum i kolegę srk76, który zachęcał do latania na Waszym serwerze.
Vrihedd. |
TO nie ja zapraszałem takiego marudę ....he,he only joke
widzicie chopaki jak się działa kratę proszę ... ale wina , piwo jest dla dzieciaków. _________________ Całe życie z wariatami
 |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Sro 27 Sierpień, 2008 09:25
|
|
|
Dywizjon:
Nick w LFS:
|
|
tiaaaa
skoro juz moge cos przeczytac to chyba wytrzezwialem...a skoro wytrzezwialem to moge cos odpisac, a zatem:
ad 1. capture nie musi ladowac na lotnisku, to po pierwsze, a po wtore jak Ci fajterzy nie wyczyscili lotniska to trzeba to zrobic samemu. Cap pewnie bedzie zaliczony ale co do promienia ladowania to nie wiem jaki jest ustawiony, Dzony pamietasz?
ad 2. nad pogodą się pomysli i się pozmienia to i owo
ad 3. ustawienie celow na lotniskach, Gwinea oczywiscie mozna utrudnic, zaden problem. Ustawiane cele celowo byly tak skomasowane bo nie za bardzo wiedzielismy jakie sa odleglosci pomiedzy lotniskami, a zalezalo nam na tym zeby te lotniska byly do przejmowania. Się zmieni na trudniejsze !
ad 4. Samolociki - to akurat najlatwiejsza rzecz do zmiany, Dzony zajmij się tym z łaski swojej ... tylko uwazaj, bo juz 4 kraty wisisz !!!
ad 5. Co do tego to się zgadzam, niektore nie pasuja inne sa sa dobre inne za wolne itd. Dzony miał dokonac zmiany tego dornierka juz 300 lat temu, ale musisz mu wybaczyc, on juz stary jest...skleroza, alzhaimer, parkinson, impotencja i wiele wiele innych przypadłości
ad 6. Niech się Dzony wypowie, ja nie chcial bym natomiast zobaczyc zadnych czitow lub inaczej zmodowanych samolotow bo by mnie chyba szlag trafil !!!
ad 7. A co do map, no niestety nie mamy na tyle czasu zeby spelnic wszystkie zachcianki, jest jedno proste rozwiazanie, moze zrobisz taka mape ? tez bym polatal na takiej mapce
Nic nie stoi na przeszodzie zebys przygotowal taka mapke tak jak Ptaszysko przygotowuje malowania dla nas, prawda Sroko ?
S! _________________ pierdziec nie ma komu !!! ale wachac to by wszyscy chcieli !!!
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Sro 27 Sierpień, 2008 09:26
|
|
|
Zen
Dywizjon:
=PFT=
Nick w LFS:
|
|
srk76 napisał(a): | piwo jest dla dzieciaków. |
uważaj... _________________
 |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Sro 27 Sierpień, 2008 09:27
|
|
|
Dywizjon:
Nick w LFS:
|
|
sid--- napisał(a): | srk76 napisał(a): | piwo jest dla dzieciaków. |
uważaj... |
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! _________________ pierdziec nie ma komu !!! ale wachac to by wszyscy chcieli !!!
|
|
|
 |
|