Autor |
Wiadomość |
Strona Glówna WBC ~ Ogólna dyskusja ~ Co kupić?
Zobacz następny temat Zobacz poprzedni temat |
Strona 1 z 2
Idź do strony 1, 2 Następna |
|
|
Wysłany:
Wto 27 Maj, 2008 18:04
|
|
|
senior pilot
Dywizjon:
Nick w LFS:
[WBT]hrabia
|
|
Co kupić? Myślałem o starszej LAGUNIE albo Oplu Vectrze B lub cos w tym stylu…  _________________
"Jechałem tak szybko gdyż....lubię zapierdalać..." |
|
|
|
 |
Reklama +bot

|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany:
Wto 27 Maj, 2008 18:09
|
|
|
pilot
Dywizjon:
Nick w LFS:
|
|
Lagunka jest wygodna i z silnikiem 2.0 jest calkiem zwawa 1.8 tez da ade. Opel to dla mnie samochod dla prawdziwego Niemca. Taki bez smaku.
Wogole to:
Dlaczego nie kupować niemieckich Aut?
http://pl.youtube.com/watch?v=7eq-ADxXhKA&feature=related _________________ Kanał IRC: #lfs.pl na serwerze: Gamesurge |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Wto 27 Maj, 2008 18:55
|
|
|
sierżant
Dywizjon:
Nick w LFS:
[WBT]Swift
|
|
Moj ojciec ma Vectre B 2.0 DTI.Nie polecam,gnije,siedzi sie w nim wysoko jak w ciezarowce no i jest to niemiecki czołg.Polecam japońce Nissan Mitsubishi Toyota Honda. _________________
 |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Wto 27 Maj, 2008 22:29
|
|
|
pilot
Dywizjon:
Nick w LFS:
|
|
Hrabia kup mi lepiej Lagune  _________________
 |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Sro 28 Maj, 2008 08:56
|
|
|
pilot
Dywizjon:
303sqn
Nick w LFS:
[WBT]Julius
|
|
ja bym wolał jakiegoś maybacha  |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Nie 01 Czerwiec, 2008 11:51
|
|
|
Dywizjon:
303
Nick w LFS:
|
|
Hrabia, ile chcesz wydać? |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Nie 01 Czerwiec, 2008 12:40
|
|
|
senior pilot
Dywizjon:
Nick w LFS:
[WBT]hrabia
|
|
Beryl napisał(a): | Hrabia, ile chcesz wydać? | Na wymiane płynów, filtrów, ubezpieczenie i opłaty, no i samochód oczywiście 15tyś  _________________
"Jechałem tak szybko gdyż....lubię zapierdalać..." |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Wto 03 Czerwiec, 2008 15:17
|
|
|
Dywizjon:
303
Nick w LFS:
|
|
Na Lagunę B nie starczy, A nie warto sobie głowy zawracać. Vectra ujdzie, ale trzeba wybierać i przebierać, bo jak była bita to słychac mlaskanie rdzy. Jak nie musisz mieć dużego auta to rozeejrzyj się za Xsarą albo jakąś Corollą. |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Wto 03 Czerwiec, 2008 20:39
|
|
|
sierżant
Dywizjon:
Nick w LFS:
[WBT]Swift
|
|
To raczej Corolla.Tylko nie francuskie auto!A moze jakis Nissan? _________________
 |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Wto 03 Czerwiec, 2008 22:16
|
|
|
pilot
Dywizjon:
Nick w LFS:
|
|
Też tak mysle ze najlepiej jakis japoniec. _________________
 |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Sro 04 Czerwiec, 2008 07:44
|
|
|
Zen
Dywizjon:
=PFT=
Nick w LFS:
|
|
swift napisał(a): | To raczej Corolla.Tylko nie francuskie auto!A moze jakis Nissan? |
Miałem w firmie flotę pojazdów, i wszystkie to były Toyoty. Corolki i Avensisy.
W życiu tyle w serwisie nie byłem ile z tymi samochodami. A Corolla to już bije na łeb wszystkie inne samochody pod względem awaryjności. O fachowości ASO toyoty tez mógłbym wiele pisać, ale napisze tylko ze po jednej wizycie i prostej wydawało by się wymianie oleju, silnik po 2,5 tyś km po prostu się zatarł. A zatarł się, bo "fachowiec" postanowił zalać samochód olejem mineralnym, bo przebieg samochodu był odpowiedni na ten olej.
Wyleczyłem się z Toyoty do końca życia. I z BMW, ale to już inna historia  _________________
 |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Sro 04 Czerwiec, 2008 08:58
|
|
|
Dywizjon:
303
Nick w LFS:
|
|
a czemu tylko nie francuskie? akurat jeżdzę saxo i nie narzekam, ojciec od 20lat turla się różnymi citroenami i jeśli będzie zmieniać samochód to tez tylko na francuza. Wyznajesz zasade, ze nie kupuje się aut na F? Forda, Fiata i Francuza? To folcfagena też nie ? |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Sro 04 Czerwiec, 2008 20:17
|
|
|
sierżant
Dywizjon:
Nick w LFS:
[WBT]Swift
|
|
Wyrazam swoje zdanie.Mozesz miec pozytywne doswiadczenia z francuzami,ja takich nie mam.
A co do tej Toyoty to mysle ze sprawe wyjasnia to ze w firmach ludzie zajezdzaja auta bo to nie ich,a zreszta te nowe Toyoty to juz nie to samo.Ja myslalem bardziej o Toyocie ae86 hehe _________________
 |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Sro 04 Czerwiec, 2008 20:59
|
|
|
pilot
Dywizjon:
Nick w LFS:
[WBT]Paweł PL
|
|
co wy gadacie o corolli jeżdżę modelem z 2004 roku 15 lipca pierwsza rejestracja
przebieg aktualny 243000km robie okolo 5-6 tys km miesiecznie .
jezdze srednio pomiedzy 110 - 150 na gazie i jeszcze jakos nic mi sie nie popsuło
przez 4 lata tylko płyny , klocki , tarcze, i po 230tys amortyzatory i przy okolo 130,000 jedną końcówkę w zawieszeniu,
nio i zarówki z przodu H7 chyba z 5 sztuk , a tak to nic po zatym .
olej od zawsze castrol txt a teraz edge bo sie nazwa zmieniała. olej wymieniany jest co 3 miesiące aktualnie testuje corrole z 2006 r tylko benzyna , co moge stwierdzić ,,,,,, moj silnik lepiej dotarłem i lepiej sie zbiera na gazie jak ta benzyna  |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Sro 04 Czerwiec, 2008 21:04
|
|
|
pilot
Dywizjon:
Nick w LFS:
[WBT]Paweł PL
|
|
sid--- napisał(a): | swift napisał(a): | To raczej Corolla.Tylko nie francuskie auto!A moze jakis Nissan? |
O fachowości ASO toyoty tez mógłbym wiele pisać, ale napisze tylko ze po jednej wizycie i prostej wydawało by się wymianie oleju, silnik po 2,5 tyś km po prostu się zatarł. A zatarł się, bo "fachowiec" postanowił zalać samochód olejem mineralnym, bo przebieg samochodu był odpowiedni na ten olej.
Wyleczyłem się z Toyoty do końca życia. I z BMW, ale to już inna historia  | sam sie zatarł? czy poprostu zabrakło oleju i zatarłes?
olej mineralny a syntetyczny a połsetyczny ? co to miało do rzeczy ze sie zatarł? |
|
|
|
 |
|