Autor |
Wiadomość |
Strona Glówna WBC ~ IŁ-2 Sturmovik ~ Beryl, miałes się pojawić na IL2
Zobacz następny temat Zobacz poprzedni temat |
Strona 2 z 2
Idź do strony Poprzedna 1, 2 |
|
|
Wysłany:
Pon 24 Wrzesień, 2007 09:31
|
|
|
Dywizjon:
303
Nick w LFS:
|
|
Saito napisał(a): | Misiek, to że teraz sprzedają obudowy bez zasilaczy, to nie znaczy, że można spinać na krótko  |
Nie Misiek, po prostu never again gigabyte. Mimo potężnego chłodzenia chipset się przegrzewa (chociaz ma 45-50stopni) i fajczy. |
|
|
|
 |
Reklama +bot

|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany:
Pon 24 Wrzesień, 2007 13:25
|
|
|
Zen
Dywizjon:
=PFT=
Nick w LFS:
|
|
e tam..
Prąd w Łasku macie jakiś inny..
U mnie Gigabyte łazi 24/7. Chipset ma temp taka, ze można jajo usmażyć, i działa. Raz ja spaliłem, ale to w rezultacie tego, że gniazdo napięcia DVD spiąłem na krótko   Był błysk, trzask i cisza.  _________________
 |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Pon 24 Wrzesień, 2007 20:32
|
|
|
sierżant
Dywizjon:
Nick w LFS:
|
|
bo sie asusy kupuje
a moze one sie fajcza bo za zimne sa?
tak, czy siak, kopsnie ktos wiadoma giercyme w dowolnej formie? juz zapomnialem jak samolot wyglada  _________________ Aeria gloris! |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Pon 24 Wrzesień, 2007 22:17
|
|
|
Zen
Dywizjon:
=PFT=
Nick w LFS:
|
|
Saito, PM _________________
 |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Wto 25 Wrzesień, 2007 07:53
|
|
|
kadet
Dywizjon:
Nick w LFS:
|
|
Beryl napisał(a): | Nie Misiek, po prostu never again gigabyte. Mimo potężnego chłodzenia chipset się przegrzewa (chociaz ma 45-50stopni) i fajczy. |
A ja mysle ze BG to calkiem niezly sprzet.
Kupilem sobie taka plyte http://www.gigabyte.pl/products/mb/specs/ga-965p-ds3_13.html
i jestem calkiem zadowolony.
W tej plycie siedzi sobie C2D E6300 @ 2800 (7x400) i jakos to sobie dziala.
Tyle ze ja nie bardzo wierze producentom wiec sprzet przed odpaleniem przegladam dokladnie i troche modyfikuje.
A modyfikacje polegaja na wywaleniu firmowej pasty termoprzewodzacej i nasmarowaniu srebrowa i wymianie standardowych radiatorow (he he he konstruktor plyty chyba mial poczucie humoru) na niebieskiego "palczastego" Zalmana (to ten dalszy od procka) i wpakowaniu na chipset kolo procka czegos takiego co sie zowie Thermalright HR-5 (poniewaz nie bylem zadowolony z powierzchni styku w ruch poszedl papier scierny i zamiast rowkow pojawilo sie lusterko ).
Firmowy cooler z procka powedrowal do piwnicy a jego miejsce zajal taki cooler http://www.arctic-cooling.com/cpu2.php?idx=79
A na koniec calej tej operacji jesli obudowa nie zapewnia odpowiedniego przeplywu powietrza (moja nie zapewnia bo kosztowala jakies 100 zeta bez zasilacza ) trzeba dolozyc jakis porzadny cichy wiatrak zeby to cale cieplo wywiewal na zewnatrz, zamiast robic piekarnik w srodku obudowy.
Dzieki powyzszym modyfikacjom moj komp jest QQaF "cool, quiet and fast"...
Jak widac nie mam specjalnych powodow do narzekania na Gigabyte'a... |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Wto 25 Wrzesień, 2007 12:59
|
|
|
senior pilot
Dywizjon:
303 Kościuszkowski
Nick w LFS:
|
|
Chłodzenie to podstawa a chipsetu to na bank albo colerek na chipset, albo tunning obudowy. Ja mam wentylatorownie w obudowie:
-1 wysysa do góry
-1 wysysa do tyłu
-1 tłoczy na grafę i poniekąd chipset (z boku)
-1 zasysa na dysk (z przodu)
A jak się wytnie kratki z blachy i wstawi w to grille to praktycznie komp jest bezgłośny. Chodzi 24/7 pokój mam na poddaszu, latem temp.sięgała mi czasem ponad 30 st, a w budzie było 33-35, na procku 50 nie przekroczyło
Polecam wentyle ArcticCooling z diodą termiczną co sobie dopasowują obroty do temperatury. Kręca się od 700 do 2000 obrotów. Tylko ja sobie diodę przelutowałem tzn. przedłużyłem na kabelku i przymocowałem do chipsetu ,a z drugiego wentyla do grafy.
http://www.proline.pl/shop.php?prodid=AC+FAN+3+TC
http://www.proline.pl/shop.php?prodid=AC+FAN+PRO+TC
PS: płytę mam EPOX'a wiec żadne cudo, ale działa  _________________ Hell Hath No Fury Like A FireFighter
Ochotnicza Straż Pożarna Pilica
www.osp.pilica.com.pl
Śląska Galeria Fotografii Pożarniczej
www.sgfp.com.pl |
|
|
|
 |
|