Autor |
Wiadomość |
Strona Glówna WBC ~ Samoloty ~ Spity
Zobacz następny temat Zobacz poprzedni temat |
Strona 2 z 3
Idź do strony Poprzedna 1, 2, 3 Następna |
|
|
Wysłany:
Pon 07 Luty, 2005 15:52
|
|
|
greenhorn
Dywizjon:
Nick w LFS:
|
|
Cytat: | @Steryd - a wziales pod uwage, ze 109 mial przewage energii ? |
Co do energii to mielismy podobna bo obaj wczesniej walczylismy na lo alcie wiec nie mogl miec zbytniej przewagi a poza tym dostal mnie po okolo 5 okrazeniach wiec tez powinien stracic e a tak na marginesie to 109 nie mialo prawa tak dlugo trzymac sie w takim ostrym zakrecie na mojej 666 bo ponoc spit jest zwrotniejszy |
|
|
|
 |
Reklama +bot

|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany:
Pon 07 Luty, 2005 17:43
|
|
|
kadet
Dywizjon:
Nick w LFS:
|
|
A ten Fletchman to lataÂł na 109 w realu czy na FH?  _________________ Core2Duo 2,33 MHz, 4 GB RAM DDR2 800, Asus P5N-E sli, GF 8800 GTS 320 MB ... jak powiedział Sofronow |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Pon 07 Luty, 2005 17:52
|
|
|
sierżant
Dywizjon:
302nd POLISH SQ
Nick w LFS:
|
|
No ja zasady przeÂżycia ogĂłlnie znam - wiem w co siĂŞ nie pakowaĂŚ i kiedy spieprzaĂŚ. Problem polega na tym, Âże czasami mam ochotĂŞ po prostu na szybkÂą walkĂŞ i nie chce mi siĂŞ climbowaĂŚ, szukaĂŚ dogodnej pozycji itp. Nawet jeÂśli wiem, Âże dostanĂŞ po dupie to i tak lepsze to, niÂż czekaĂŚ i kr¹¿yĂŚ gdzieÂś w pobliÂżu umierajÂąc z nudĂłw Wczoraj siĂŞ wÂładowaÂłem prosto w acki, jednego rozwaliÂłem z guns i ditchn¹³em w samym centrum gold fielda - just for fun Inna sprawa, jak latam bardziej na powaÂżnie, ale ostatnio mam maÂło czasu, wiĂŞc wchodzĂŞ na serwa, parĂŞ furballi i idem  _________________ F/Lt -al--- from 302nd Polish Squadron "Poznański" |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Pon 07 Luty, 2005 21:00
|
|
|
Gość
Dywizjon:
Nick w LFS:
|
|
Fakt, dziwna sprawa 109F4 krecace ze spitem, choc jesli to spit9 to kto wie, spitem 5 zrobil bys spokojnie kolko wokol 109.
A co do tych energetycznych dziwadel, Fletchman wyglaszal wyklad na podstawie WB 2.5, cos kolo tego, czyli to RussFH to ma male zastosowania. Choc wg. tego poradnika w P51 przy przewadze energii mozna wykrecic wypompowane z energii Zeke. Podobno. |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Sro 09 Luty, 2005 13:44
|
|
|
greenhorn
Dywizjon:
Nick w LFS:
|
|
Cytat: | Fakt, dziwna sprawa 109F4 krecace ze spitem, choc jesli to spit9 to kto wie, spitem 5 zrobil bys spokojnie kolko wokol 109. |
Ja lecialem Spitem V i dlatego nie kumam calej tej sytuacji. No ale mamy nowego FH i milo patrzec jak piloci Osi przyzwyczajeni do krecenia w Fokach i 109 r6 wpadaja w sliczne korkociagi  |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Sro 09 Luty, 2005 23:25
|
|
|
Dywizjon:
Nick w LFS:
|
|
Spit 5 gorzej kreci od 9 na fh. Mysle ze kiepsko rozwiazali sprawe sptow i 109. Na poczatku messery maja bardzo duza przewage. Jezeli ktos ginie na 109 to tylko z wlasnej glupoty. Potem wchodzi spit 9 i sytuacja staje sie dokladnie odwrotna, glownie z powodu boskiej zwrotnosci spita i swietnego przyspieszenia. Foke w nowym fhl pogorszyli znacznie glownie z powodu skrocenia wepa do 3 min wiec na spita mocnych nie ma. Fajnie by bylo gdyby wkoncu poczytali troche o tych samlotach a nie zmieniali osiagi na podstawie jakis chorych obliczen. 109 nie ma prawa krecic ze spitem w poziomie, spit 9 nie moze byc zwrotniejszy od spita V ani przyspieszac lepiej od 109. |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Sro 09 Luty, 2005 23:53
|
|
|
Gość
Dywizjon:
Nick w LFS:
|
|
Jak napisal Exec na RussForum, skrocenie WEPa w foce nie oznacza, ze jest gorszy. Zostal "zkompresowany". Nie pamietam ile bylo wczesniej ale wg. tego co pisal WEP 3 minutowy jest mocniejszy od 5 czy 10 minutowego. |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Czw 10 Luty, 2005 00:07
|
|
|
greenhorn
Dywizjon:
thomas_33
Nick w LFS:
|
|
a ja kocham spita, i sie tego nie wstydze powoli w moim reku stal sie zabojcza maszynka ( prosze sie nie smiac, cony zaczely regularnie spadac) _________________ F/Lt k-azan from 302nd Polish Squadron "PoznaĂąski" |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Czw 10 Luty, 2005 01:59
|
|
|
Gość
Dywizjon:
Nick w LFS:
|
|
Ale z moim Ki61c miales spore problemy Jakby nie ten rusek to kto wie czy bys na szmacie nie skakal  |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Czw 10 Luty, 2005 10:05
|
|
|
sierżant
Dywizjon:
302nd POLISH SQ
Nick w LFS:
|
|
Oj ty nic nie mĂłw nawet - jak widzĂŞ Ki61, to tylko siĂŞ cieszĂŞ, Âże jest nawet duÂży i Âłatwiej trafiĂŚ Tak poza tym, to spotkania z nim nie zaliczajÂą siĂŞ do przyjemnych  _________________ F/Lt -al--- from 302nd Polish Squadron "Poznański" |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Czw 10 Luty, 2005 14:17
|
|
|
senior pilot
Dywizjon:
Nick w LFS:
[WBT]hrabia
|
|
Cytat: | O tyle jesli to jeszcze Polacy a juz najlepiej ktos ze squadu (tym zawsze pomagam, bez wzgledu na okolicznosci) to mozna liczyc na jakies telepatyczne dogadanie sie i wystawke. Mialem tez nieprzyjemne sytuacje, ze mialem na 6 cona i z naprzeciwka lecialo 4 redow, moze hvy byli, moze trzymali sie formacji - nikt nie pomogl :/ |
cc czasem jak wioze 1-2 cony na 6 widze 6 redĂłw leci prawie nikt nie pomaga, z mojej strona jeÂśl nie mam duÂżego stricka to na wrogim terenie pomagam zawsze, na naszym terenie stricka znaczenia nie ma i zawsze moÂżna na moja pomoc liczyc Nawet bez ammo straszonko pomaga  _________________
"Jechałem tak szybko gdyż....lubię zapierdalać..." |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Czw 10 Luty, 2005 16:59
|
|
|
sierżant
Dywizjon:
302nd POLISH SQ
Nick w LFS:
|
|
Ja tego ToDa postanowiÂłem przeznaczyĂŚ na poznawanie maszyn, wiĂŞc o striku nawet nie myÂślĂŞ. Najfajniejsze sÂą kille, kiedy wÂładujesz w kolesia ammo tak, Âże juÂż nic nie masz, ale mu nie odpuszczasz, aÂż koleÂś zrobi b³¹d i siĂŞ wglebi  _________________ F/Lt -al--- from 302nd Polish Squadron "Poznański" |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Czw 10 Luty, 2005 17:33
|
|
|
Gość
Dywizjon:
Nick w LFS:
|
|
Dzisiaj rekord pobilem Zdjalem He177 8x12 bez pk Niestety jak mam szczescie to zaraz pech mnie dopada, gdy juz bylem na pasie mialem yellow beacon i ... disco :/ |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Czw 10 Luty, 2005 19:05
|
|
|
kadet
Dywizjon:
Nick w LFS:
|
|
Pewnie SB lecial He  _________________ Core2Duo 2,33 MHz, 4 GB RAM DDR2 800, Asus P5N-E sli, GF 8800 GTS 320 MB ... jak powiedział Sofronow |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Pon 07 Marzec, 2005 10:00
|
|
|
sierżant
Dywizjon:
Nick w LFS:
|
|
A jak wyglÂąda sytuacja foka vs. spit w obecnym todzie? W znaczeniu co zrobic ze spitem na ogonie na decku? _________________ No i dobrze, fajna zabawa jest, po co to zamykać |
|
|
|
 |
|