Autor |
Wiadomość |
Strona Glówna WBC ~ Gadka Szmatka ~ Z cyklu "gorąco polecam"
Zobacz następny temat Zobacz poprzedni temat |
Strona 1 z 2
Idź do strony 1, 2 Następna |
|
|
Wysłany:
Pon 12 Czerwiec, 2006 20:35
|
|
|
Dywizjon:
303
Nick w LFS:
|
|
Muzyka: Coma - pierwsze wyjście z mroku. Genialny album, oczywiście o ile ktoś lubi rocka i dużo gitar. Tak ciut w klimatach Pink Floyd IMO. Jakby ktoś chciał spróbować to www.coma.art.pl . Drugi album IMO słabszy, inny, ale da się posłuchać.
Książka: Pan Samochodzik Dobra, nic ostatnio nie czytałem oprócz Nienackiego, obśmiałem się przy tym jak norka
Film: Wojna Zimowa - fiński kandydat do Oscara.
Komp: War in the Pacific - OGROMNA strategia turowa. jedna tura=jeden dzień walk na mapie od San Francisco po Bombaj i od bieguna do bieguna. Tylko trzeba mieć do niej w uj czasu... |
|
|
|
 |
Reklama +bot

|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany:
Pon 12 Czerwiec, 2006 21:04
|
|
|
senior pilot
Dywizjon:
303 Kościuszkowski
Nick w LFS:
|
|
Ech to ja z zupełnie innej beczki
Muzyczka -> soundtrack z "New World Disorder" ale z 1 cz. z 6. Dla nie wtajemniczonych freeraidowanie na rowerkach
Film -> równiez New World Disorder dla wielbicieli, a ostanio ponownie równiez oglądnąlem Kompanie Braci i Szeregowca Ryana i Helikopter w ogniu Wojnę Zimową oglałem polecam , warto zobaczyć
Książka -> "Elita Luftwaffe" i "Hitlera Wojna Ubootów" Elita luftwaffe o elicie luftwaffe jest sporo opisów o asach niemieckich trochę ciekwych historyjek z frontu wschodniego. A HWU to dwie książki po cirka ebałt 1000 str. każda cały przekrój przez II WŚ na Ubootach, dla podwodniaków to plus Ciche Zwycięstwo o działaniach amerykańskich podwodniaków na pacyfiku to lektóra obowiazkowa [/url] _________________ Hell Hath No Fury Like A FireFighter
Ochotnicza Straż Pożarna Pilica
www.osp.pilica.com.pl
Śląska Galeria Fotografii Pożarniczej
www.sgfp.com.pl |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Pon 12 Czerwiec, 2006 21:56
|
|
|
Dywizjon:
303
Nick w LFS:
|
|
HWU czytałem, mam. Praktycznie biblia działan ubootów, ale cięzko to polecić jako lekturę do poduszki  |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Pon 12 Czerwiec, 2006 23:11
|
|
|
senior pilot
Dywizjon:
303 Kościuszkowski
Nick w LFS:
|
|
Do poduchy faktycznie cięzko, ja ją woziłem ze sobą na uczelnię i czytałem po pociągach, autobusach i oczywiście na wykładach
Wczoraj to dopiero kosmos ponownie oglądałem Matka mi przyszła marudzić, że w TVałce tylko mundial i mundial i żeby jej coś puścić - Dunegon & Dragons nie chciała, jak się dowiedziała, że zabijaja lodowego smoka wiec dostała do oglądania Opowieści z Narnii Pomijam fabułę, wiadomo jest trochę baśniowa mimo że to adaptacja książki C.S.Lewisa (niestety nie czytałem), ale efekty stoją na całkiem niezłym poziomie: minotaury, fauny, centaury i cała menażeria jest elegancko zrobiona, tylko ta początkowa scena z nalotem He-111 jakaś taka mało realna jest, za bardzo trąca sztucznością jak na mój gust. _________________ Hell Hath No Fury Like A FireFighter
www.osp.pilica.com.pl
www.sgfp.com.pl |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Wto 31 Październik, 2006 15:21
|
|
|
Dywizjon:
303
Nick w LFS:
|
|
na dziś:
Muzyka: Running Wild. Kolesie wyglądają trochę jak Trubadurzy, są w wieku Scorpionsów, ale grają naprawdę swietnego rocka. sciągnijcie sobie kawałek pod tytułem Treasure Island, rewelacja.
Film: Bardziej serial - The lost. Cały weekend oglądałem pierwszy sezon i mało monitora nie wywaliłem jak się skończył w takim momencie. Będę miał napady agresji dopóki nie dostanę drugiego sezonu w TVP leci drugi, ale u mnie wTV kaczorki straszą,więc się nie zbliżam do tego pudełka.
Ksiązka: php5,apache i MySQL od podstaw nie polecam,ale planuję ją przegryźć  |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Wto 31 Październik, 2006 20:48
|
|
|
pilot
Dywizjon:
303sqn
Nick w LFS:
[WBT]Julius
|
|
Jeśli Pan Samochodzik to tylko Templariusze...
Jeśli film to Dzień Świstaka,
Jeśli muzyka to Bema Pamięci Żałodny Rapsod, puszczam razy dziesięć w szafie grającej i wychodzę z baru.  |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Wto 02 Styczeń, 2007 21:36
|
|
|
Dywizjon:
303
Nick w LFS:
|
|
Odsłona kolejna:
Gra: Total Overdose. Już od jakiegoś czasu się na to czaiłem, ale 60zeta i brak czasu... ale wyszło w styczniowym CDA za 15zeta (w tym kawałek gazetki lub czasopisma i 2 inne gry). Coś między GTA a Max Paine, z tego pierwszego łażenie po mieście, jazda samochodami i pewna taka nieliniowość, z Maxa bullet-time. Graficznie gra słabsza od GTA3, ale grywalność powalająca. Po pierwsze ze względu na muzykę, a po drugie i ważniejsze klimat i cojones! Ilość trupów i sposoby mordowania rozbrajają, można się odbić od ściany, waląc równocześnie 2 headshoty i 3 kolejnych Meksykańców wysadzić beczkami. Oprócz tego niesamowicie jajeczne bonusy typu "desperado" (2 futerały po gitarach z karabinami maszynowymi) czy "pinata bumbum (którą trzeba samemu zobaczyć ). Gierka niby budżetowa, ale dająca kupę frajdy.
Muzyka: http://www.smog.pl/wideo/3418/rednex/ kuźwa,to uzależnia
Film: Mało ostatnio oglądałem, ale "Gangi Nowego Yorku" mimo superplastikowejholiłudzkiejgwiazdorskiej obsady były niezłe. |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Wto 02 Styczeń, 2007 22:00
|
|
|
senior pilot
Dywizjon:
303 Kościuszkowski
Nick w LFS:
|
|
Gra: to ostatnio NHL 2007 dla hokejmanów cudowna jest tylko to ograniczenie do 44 mln $ przy tworzeniu teamu, a mój dreamteam jest wart 116 mln $
Muza: rewelację na sylwku strażackim zrobiły: Dave A. Stewart Feat. Candy Dulfer - Lily Was Here i Ray Charles i Hit the Road Jack nawet wyty (bo przeca nie śpiewany) a capella
A filmy to : "El Alamein - na linii ognia" i "Ucieczka z Sobiboru' _________________ Hell Hath No Fury Like A FireFighter
www.osp.pilica.com.pl
www.sgfp.com.pl |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Sro 03 Styczeń, 2007 00:27
|
|
|
Dywizjon:
303
Nick w LFS:
|
|
Kutwa,wycofuję się z tego total overdose. Właśnie skończyłem, krótsze niż Call of Duty :/ |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Czw 22 Luty, 2007 19:59
|
|
|
Dywizjon:
303
Nick w LFS:
|
|
Panowie!
Film roku na świecie i film wszechczasów w Polsce. Z.F. Skurcz przedstawia "Wściekłe Pięści Węża". W rolach głównych ZF Skurcz, w drugoplanowych między innymi Kazik Staszewski. Panowie... naprawdę WARTO. Jak nigdy wcześniej |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Czw 22 Luty, 2007 20:53
|
|
|
sierżant
Dywizjon:
Nick w LFS:
|
|
Bylem na premierze tegoz utworu Faktycznie, godny polecenia, w przeciwienstwie do WPW 2 (aka "Sarnie zniwo"), ktore ujrzalo swiatlo dzienne w zeszlym roku i okazalo sie sredniej klasy gniotem... _________________ админы пропили сервер (c) Boroda |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Sro 28 Luty, 2007 23:36
|
|
|
senior pilot
Dywizjon:
303 Kościuszkowski
Nick w LFS:
|
|
Manfred Griehl "Luftwaffe nad Ameryką - Tajne Plany Zbombardowania USA w II Wojnie Światowej". O samolotach które miały zaatakować USA, oprócz całkiem realnych istniejących w kilku egzemplarzach jak BV222, BV238, Ju 290 Ju 390, Me 264, Me364 które nie zostały wyprodukowane w większej ilości ze względu na brak deficytowych materiałów po konstrukcje Sangera wkraczajace w SF z lekka. Bardzo ciekawa lektura.
Film "Yamato" - bardzo dobra epopeja o "Yamato" z japońskiego punktu widzenia. Batalistyki nie za wiele, ale film polecam jako wart obejrzenia. Efekty specjalne (wymodelowanie superpancernika mogły by być ciut lepsze. Momentami troszkę pompatyczny na japoński sposób. _________________ Hell Hath No Fury Like A FireFighter
www.osp.pilica.com.pl
www.sgfp.com.pl |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Nie 15 Lipiec, 2007 13:49
|
|
|
senior pilot
Dywizjon:
303 Kościuszkowski
Nick w LFS:
|
|
Film:
Listy z Iwo Jimy - też Eastwood ale drugi punkt widzenia jak w "Sztandarze Chwały" czyli japończycy.
Transformers- ech fabuła wiadomo bajkowa, ale efekty specjalne kładą na łopatki, spodziewałem się czegoś a la Fantastyczna Czwóra, ale zostałem przyjemnie zaskoczony _________________ Hell Hath No Fury Like A FireFighter
www.osp.pilica.com.pl
www.sgfp.com.pl |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Nie 15 Lipiec, 2007 19:14
|