Autor |
Wiadomość |
Strona Glówna WBC ~ Ogólna dyskusja ~ SŁuchawki bezprzewodowe z mikrofonem
Zobacz następny temat Zobacz poprzedni temat |
Strona 1 z 1
|
|
|
Wysłany:
Sro 23 Sierpień, 2006 23:11
|
|
|
pilot
Dywizjon:
303sqn
Nick w LFS:
[WBT]Julius
|
|
Na prośbe Raxa podaje nazwę producenta i typ słuchawek.
Plantronic - Pulsar590. Cena ok 550zł.
Czy warto?
Nie wiem... wszystko jest ok, poza jedną rzeczą - małe opóźnienie w dzwięku ale do wszystkiego można sie przyzwyczaić. Są bardzo delikatne i już je połamałem.
Konfiguracja trwa ok pół roku.
Ale generalnie ok. Zero kabelków. Do kibelka można iść i słuchać co się dzieje... no i tyle. A jak dzwoni telefon komurkowy to można odebrać i rozmawiać. Tyle.
Pozdrawiam
 |
|
|
|
 |
Reklama +bot

|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany:
Czw 24 Sierpień, 2006 00:14
|
|
|
sierżant
Dywizjon:
Nick w LFS:
|
|
ja mam takie :
łuchawki Siberia to wysokiej jakości słuchawki Hi-Fi wyposażone w mikrofon. Super dźwięk i nowatorski wygląd to cechy tego sprzętu. Mogą być używane do gier, słuchania muzyki lub rozmów telefonicznych z wykorzystaniem komputera (VoIP). Na kablu umieszczono praktyczny potencjometr do regulacji głośności. W zestawie znajduje się także bardzo czuły mikrofon na dołączanym kablu o długości 1 m. Słuchawki Icemat Siberia mają otwartą budowę, dzięki czemu użytkownik otrzymuje doskonały efekt dźwięku przestrzennego. Natomiast dzięki unikalnej konstrukcji słuchawki same dopasowują się do kształtu głowy.
charakterystyka
pasmo przenoszenia słuchawek 18 Hz ÷ 28 kHz
pasmo przenoszenia mikrofonu 80 Hz ÷ 15 kHz
impedancja 40 om
SPL @ 1kHz Vrms 99 ÷ 104 dB
czułość mikrofonu 38 dB
kolor czarny
typ obudowy otwarty
wtyk 3,5 jack + 6,3 mm konwerter
cena 209
konfiguracja bez problemu , po roku sa jak nowe |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Czw 24 Sierpień, 2006 14:10
|
|
|
Dywizjon:
303
Nick w LFS:
|
|
bezprzewodowe słuchawki z mikrofonem.... akumulator się na głowie nosi, czy baterie trzeba zmieniać z częstotliwością magazynków w kałaszu? |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Czw 24 Sierpień, 2006 16:16
|
|
|
pilot
Dywizjon:
303sqn
Nick w LFS:
[WBT]Julius
|
|
Beryl napisał(a): | bezprzewodowe słuchawki z mikrofonem.... akumulator się na głowie nosi, czy baterie trzeba zmieniać z częstotliwością magazynków w kałaszu? |
nie całkiem, 3 godziny wytrzymują bez problemu, chyba, jeszcze tak długo nie siedziałem, w zasadzie to wczoraj byl pierwszy raz.
Odkładając słuchawki na stojaczek pełni on funkcje ładowarki |
|
|
|
 |
|