Autor |
Wiadomo¶æ |
Strona Glówna WBC ~ Inne gry ~ River Raid :)
Zobacz nastêpny temat Zobacz poprzedni temat |
Strona 1 z 1
|
|
|
Wys³any:
Wto 26 Lipiec, 2005 21:09
|
|
|
Go¶æ
Dywizjon:
Nick w LFS:
|
|
|
|
|
 |
Reklama +bot

|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wys³any:
Czw 28 Lipiec, 2005 13:23
|
|
|
greenhorn
Do³±czy³: 01 Sty 1970
Dywizjon:
Nick w LFS:
|
|
River raid rules,! pamietam gra³em kiedy¶ na atari czy comodore (niepamietam na czym ) a by³em smarkiem jeszcze wtedy.
jeszcze przed er± Nintendo i jego nader ppularnej podóbki Pegasus, Jak ju¿ wszyscy mieli pegasusy notomiast moj orginalny nientedo zmar³ ¶mierci± z wycieñczenia tatulek kupi³ mi Sege 16 mbit. Bardzo osobliwa konsola z cartrigami o smisznym kszta³cie. Co ciekawe ju¿ wtedy ta zabawka po dokupieniu specjalnego modu³u i dostawieniu s³uchawki oferowa³a grê multiplayer przez modem (sic).Cartige by³y drogie i trudno destêpne, ale uda³o mi sie odnaleæ¼ w Sopocie wypo¿yczalniê. I to niebyle jak±, sciane d³ugo¶ci 4 metrów zapelnia³y pó³ki a na nich 1 przy drugim jak w bibliotece klocki do konsol 8 bit czyli Nintendo i jego klonów. Ale ju¿ wtedy ta sciana mnie nieinteresowa³a a jedynie niewielka pó³ka z boku oferuj±ca kilkanascie tytu³ów na Sege. Tam pewnego razu wyszuka³em tytu³ który zarazi³ mnie grami typu symulator. Njaczêsciej wypo¿yczany (generalnie wtedy gdy niemia³em pomys³u co wybraæ) F22 Strike Fighter. Owszem, grafika niepora¿a³a ale by³a 3d i pozwala³a na generowanie obiektów o kilkunastu poligonach czyli taki np mil mi24 hind by³ rozpoznawalny. Pamietam jedn± misje w której trzeba by³o zniszczyæ 6 tych smig³owców wisz±cych nad ziemia po 3 z obu stron. Doszed³em do perfekcji. Bardzo ciekawy by³ moment gdy towj samolot rozbija³ sie lub by³ trafiony. Ekran przedstawia³ wtedy pilota (ciebie) na stole operacyjnym z boku za¶ wyeksponowano linie EKG, lekarze za¶ przeprowadzali proces reanimacji, je¶li linia robi³a sie p³aska pojawia³a sie kostucha. Niez³y klimat, przy czym nie by³o regu³y kiedy to umiera³o sie od razy czy te¿ dostawa³o sie nastepna szanse.
Potem i moja sega umar³a i do dzis ja wspominam z nostalgi±, gry takie jak Road Rash II , Soccer co¶ tam (jaka rado¶æ gdy uda³o sie wygraæ mistrzostwa ¶wiata polsk± co wymaga³o chyba 4 godzin bo nie by³o opcji save!) Noi i wszelkie rodzaje typów "id¼ w prawo i zabij wszystko po dordze"
"But these days are never coming back" _________________ Komenda Portu Wojennego Gdynia Oksywie
Batalion Ochrony I Obs³ugi "BOIO"
Trzecia Kompania, Drugi Pluton |
|
|
|
 |
|
Wys³any:
Czw 28 Lipiec, 2005 15:21
|
|
|
sier¿ant
Do³±czy³: 20 Gru 2004
Sk±d: N'tyszol
Dywizjon:
Nick w LFS:
|
|
Id¼ w prawo i zabij wszystko po dordze... pamiêtam te czasy...  _________________ No i dobrze, fajna zabawa jest, po co to zamykaæ |
|
|
|
 |
|