Forum Warbirds Center Strona Główna
_
Autor Wiadomość
Strona Glówna WBC ~ Gadka Szmatka  ~  Kubica

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu
Zobacz następny temat
Zobacz poprzedni temat
Strona 1 z 3
Idź do strony 1, 2, 3  Następna
mariusz1980
PostWysłany: Nie 26 Sierpień, 2007 15:07  Odpowiedz z cytatem
sierżant

Dywizjon:

Nick w LFS:
[WBT]NooB-ik

Nie sadzicie troche za Kubica to taki test driver Jak mozna z 4 na 8 pozycje spasc Jak kubic mial wiecej paliwa to przyjezdzal czasmi przdec Nickiem czasami za nim Jak ma mniej to zazwyczja lipa jak Chu****A nick jak ma mniej to zawsze cos "osiagnie" Moze to moj esubiektywne zdanie ale moje Very Happy

Reklama
+bot
:)
PostWysłany: Wto 01 Lipiec, 2025 07:38 

reklama

Agencja Interaktywna

Powrót do góry
swift
PostWysłany: Nie 26 Sierpień, 2007 15:40  Odpowiedz z cytatem
sierżant

Dywizjon:

Nick w LFS:
[WBT]Swift

To ja przedstawie moje obiektywne zdanie.Nie ma watpliwosci ze Robert to mlody talent F1.Nazywanie go test driverem cokolwiek ma to oznaczac uraza moja dume kibica.W tym sporcie jest tyle elementow,ktore moga zawazyc na przebiegiem wyscigu czy kariery(chociazby zespol,bolid) ze nie mozna kogos krytykowac po jednym wyscigu.Mnie niestety strasznie scielo i przespalem wyscig,ale tam musialo sie cos zdazyc jezeli spadl na 8 miejsce,a jakze przeciez utalentowany kierowca jak Hamilton dojechal na 5 pozycji.Prosze nie obrazac Kubicy!!!!To ze zawsze znajduje sie w pierwszej osemce swiadczy o jego umiejetnosciach.Jego slaboscia moze byc nieco slabszy bolid od Ferrari i McLarena.Nie mozna tez od razu wymagac pierwszych miejsc.Poczekajmy,BMW sie rozwija w zawrotnym tempie, a Robert to swietny kierowca i bez dyskusji!!! Smile

makao
PostWysłany: Nie 26 Sierpień, 2007 15:45  Odpowiedz z cytatem
senior pilot

Dywizjon:

Nick w LFS:
Cq| Makao

Co nie zmienia faktu, że od kilku lat F1 to straszna nuda. Polecam WTCC, tam się coś dzieje. A Kubica dzisiejszego wyścigu nie zaliczy do udanych. Nie wiem dokładnie co się stało bo oglądałem piąte przez dziesiąte, ale początek był obiecujący, myślałem o 4 pozycji, jeszcze potem gdy Hamilton stracił oponę mógłby nawet być 3, ale to takie gdybanie, ja mam nadzieje, że uda się w tym sezonie jeszcze jakieś podium wywalczyć. Co do F1 to boli mnie bardzo słaba dyspozycja japońskich marek, przecież japońskie fury są najlepsze i każdy o tym wie Smile
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Odwiedź stronę autora  

swift
PostWysłany: Nie 26 Sierpień, 2007 15:46  Odpowiedz z cytatem
sierżant

Dywizjon:

Nick w LFS:
[WBT]Swift

Jeszcze cos.Po debiucie polaka w F1 zaroilo sie od pseudo fanow, ktorzy charakteryzuja sie tym ,ze chwala jak sie wygrywa ,a krytykuja jak jest troche gorzej.Trzeba sie cieszyc ,ze mamy komu kibicowac i wspierac go w kazdej sytuacji.

mariusz1980
PostWysłany: Nie 26 Sierpień, 2007 16:24  Odpowiedz z cytatem
sierżant

Dywizjon:

Nick w LFS:
[WBT]NooB-ik

swift napisał(a):
Jeszcze cos.Po debiucie polaka w F1 zaroilo sie od pseudo fanow, ktorzy charakteryzuja sie tym ,ze chwala jak sie wygrywa ,a krytykuja jak jest troche gorzej.Trzeba sie cieszyc ,ze mamy komu kibicowac i wspierac go w kazdej sytuacji.

ja f1 interesuje sie jzu bardzo bardzo dawno ogladalem jak jeszce transmitowano je na RTL-u i itp Nie chodzi mi ze umnejszam umiejtnosci Kubicy tylko ze mam wrazenie ze naszego rodka trkatuja troche po "macoszemu" Na poczatku wlaczyl jak rownu z rownym Trzymal sie blsiko Hamiltona a pozniej lipa. Piszac to mialem na msyli Swift ze team dal mega ciala Startegia wyciagnieta z kapelusza???Kubica na starcie lyknal Aloso tak samo jak Nick ale w boxach to Alonso byl gora Sad

swift
PostWysłany: Nie 26 Sierpień, 2007 16:29  Odpowiedz z cytatem
sierżant

Dywizjon:

Nick w LFS:
[WBT]Swift

Wiesz co.Koniec sezonu sie zbliza i BMW wie ze nie poprawi swojej pozycji,dlatego chyba testuja rozne rozwiazania strategiczne,tylko czemu zawsze pada na polaka i czemu nie robia tego podczas testow.

Jotemi
PostWysłany: Nie 26 Sierpień, 2007 17:33  Odpowiedz z cytatem
pilot

Dywizjon:

Nick w LFS:

Kubica stracił 4 miejsce przez złą decyzje co do strategii zjazdów do boksu. Zatankowali go na kwalifikacjach tak minimalnie, ze musiał jako pierwszy zawodnik zjechać do pitu :/ postój w picie trwał dość długo bo wlali mu więcej paliwa (teraz im sie zachciało go zalewać mocniej :/)
Wyjechał przez to za Heidfeldem i Kovalainenem (sorry nie wiem jak pisze sie ich nazwiska Razz ) drugi pit tez w ogóle sie nie udał i Kubica stracił kolejna pozycje.
Moim zdaniem to nie on pojechał źle tylko jego zespól dal dupy Sad

swift
PostWysłany: Nie 26 Sierpień, 2007 18:26  Odpowiedz z cytatem
sierżant

Dywizjon:

Nick w LFS:
[WBT]Swift

Zgadzam sie.A na forach juz ludzie pisza ze to ciota ;/,ale tak to juz jest ze kazdy polak to ekspert od wszystkiego.

makao
PostWysłany: Nie 26 Sierpień, 2007 18:37  Odpowiedz z cytatem
senior pilot

Dywizjon:

Nick w LFS:
Cq| Makao

swift napisał(a):
Zgadzam sie.A na forach juz ludzie pisza ze to ciota ;/,ale tak to juz jest ze kazdy polak to ekspert od wszystkiego.
To sie nazywa brak pojęcia o F1, bo Kubica nie odstaje od nikogo umiejętnościami. Odstawać może Yamamoto albo inni słabsi kierowcy. Ten sport jest taki, że najważniejszym czynnikiem jest technika.

Ja podobnie jak Mariusz oglądam F1 od dawna. Pamiętam jeszcze Schumachera w Benettonie albo Ferrari z numerami 27, 28. Ogólnie stare dzieje, brakuje mi transmisji na C+, gdzie można było śledzić na 7 kanałach co się dzieje.
Powrót do góry

Jotemi
PostWysłany: Nie 26 Sierpień, 2007 18:38  Odpowiedz z cytatem
pilot

Dywizjon:

Nick w LFS:

Domyslam sie co sie dzieje na forach :/ W polsce mamy pelno specjalistow od zaraz. Koles siedzi przed kompen, nigdy nosa za drzi nie wystawia. Nie slyszal nigdy o F1 az tu nagle jakis polak sciga sie w F1 to on nagle staje sie wieloletnim wyjadaczem i znawca tematu Razz
I jeszcze smieszne jest to ze jak Kubica pojedzie dobrze to jest super gwiazda a jak mu cos zle pujdzie to jest ciota i wstyd kazdemu :/ To samo stalo sie z Malyszem :/
Taka nasza polska natura.

Kykec
PostWysłany: Nie 26 Sierpień, 2007 19:00  Odpowiedz z cytatem
greenhorn

Dywizjon:

Nick w LFS:
Kykec

Juz sie zaczyna szukanie winnego. Po prostu bylo ryzyko i sie nie udalo - trudno.
Przeciez Robert mogl mormalnie przyjechac w kwalificjach na 6tym miejscu i w wyscigu 5-6 w zaleznosci od Hamiltona. Ale BMW stwierdzilo, ze im malo (i slusznie!). Postanowili sprobowac zaatakowac Ferrari i McLarena. W bezposredniej walce sa bez szans, wiec cala nadzieja w strategii. No i sprobowali. Jak ktos napisal:
swift napisał(a):
Koniec sezonu sie zbliza i BMW wie ze nie poprawi swojej pozycji,dlatego chyba testuja rozne rozwiazania strategiczne,

Po prostu nie maja nic do stracenia. Nick mial normalna strategie i bylo raczej pewne, ze dojedzie minimum 5-ty. Dlatego konkurencja nie zyskala by za duzo na tych testach. Cytujac dalej:
swift napisał(a):
tylko czemu zawsze pada na Polaka i czemu nie robia tego podczas testow.

Proste, Robert jest nizej w klasyfikacji generalnej, po drugie nie pamietam w ktorym to bylo GP, ale wydaje mi sie, ze z Nickiem tez raz ryzykowali i dojechal 3ci lub 4ty. Podczas testow proby strategii na wyscig? Zartujesz, prawda?
Czy strategia byla zla? Tak byla. Ale to tez czesciowo wina Roberta. Z pustym bakiem na pewno BMW celowalo wyzej niz w 5te miejsce startowe. A dalej juz nie dalo sie wiele zrobic, zjechal na 12 kolku, bo wtedy konczylo mu sie paliwo. Wyjechal minimalnie za Kovalainenem. Przeciez nikt nie jechal przed Robertem, gdyby jechal troche szybciej to na pewno wyjechal by przed Finem. Drugi pit stop identyczna sytuacja. Nieco lepsza jazda Polaka i wyjechal by przed Rosbergiem. Oczywiscie z Nickiem i Alonso nie mial szans, ale mogl byc 5ty, wiec nie zganiajcie wszystkiego na zespol i strategie, bo to nie do konca tak Smile
Jeszcze pocytuje:
swift napisał(a):
tam musialo sie cos zdazyc jezeli spadl na 8 miejsce,a jakze przeciez utalentowany kierowca jak Hamilton dojechal na 5 pozycji.

Nic sie nie stalo, Kubica tracil pozycje w boksach Smile
Hamilton przebil opone i na tym stracil 3cie miejsce.
makao napisał(a):
początek był obiecujący, myślałem o 4 pozycji, jeszcze potem gdy Hamilton stracił oponę mógłby nawet być 3, ale to takie gdybanie, ja mam nadzieje, że uda się w tym sezonie jeszcze jakieś podium wywalczyć.

Dokladnie, gdybanie. Trzecie miejsce to marzenie, bo Alonso obechal by BMW w boksach, Nicka przy pierwszym zjezdzie (tak zrobil) a Roberta przy drugim. Tak jak napisalem, z ta strategia Kubica mogl byc co najwyzej piąty.
makao napisał(a):
Co do F1 to boli mnie bardzo słaba dyspozycja japońskich marek, przecież japońskie fury są najlepsze i każdy o tym wie Smile

Honda w tym roku jezdzi tragicznie, w poprzednim sezonie byla na czwartym miejscu, Button nawet raz wygral Smile A Toytoya - na coż Very Happy Te ich filozofie "ciaglego doskonalenia" i "dazenia do perfekcji" nie sprawdzaja sie widac w sytuacji, w ktorej co roku sa nowe przepisy i ograniczenia technologiczne. Nawet ogromny budzet nic tutaj nie pomoze Smile
makao napisał(a):
Co nie zmienia faktu, że od kilku lat F1 to straszna nuda.
Polecam WTCC, tam się coś dzieje.

Zgadzam sie. Dzisiaj wyscigi rozgrywa sie strategia a nie walka na torze. Caly czas trwaja prace jak to zmienic i prawdopodobnie jedynym dobrym rozwiazaniem jest ograniczenie aerodynamiki w bolidach. A co do WTCC, to owszem tam jest walka na calego Very Happy Nawet bym powiedzial, ze momentami walcza az za bardzo Razz Na pewno ciekawa alternatywa wzgledem F1 i polecam obejrzec kilka wyscigow tym, ktorzy jeszcze nie widzieli Wink
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  

makao
PostWysłany: Nie 26 Sierpień, 2007 19:03  Odpowiedz z cytatem
senior pilot

Dywizjon:

Nick w LFS:
Cq| Makao

Kykec napisał(a):
A co do WTCC, to owszem tam jest walka na calego Very Happy Nawet bym powiedzial, ze momentami walcza az za bardzo Razz Na pewno ciekawa alternatywa wzgledem F1 i polecam obejrzec kilka wyscigow tym, ktorzy jeszcze nie widzieli Wink
No i dziewczyna Augusto Farfusa Laughing
Powrót do góry

Kykec
PostWysłany: Nie 26 Sierpień, 2007 19:09  Odpowiedz z cytatem
greenhorn

Dywizjon:

Nick w LFS:
Kykec

Ja F1 na powaznie ogladam od 1998-9, wczesniej to tylko pamietam jakies detale z dziecinstwa (Mansel, Senna, wypadek Hilla i Schumachera w walce o mistrzostwo). Nie uwazam sie za jakiegos specjaliste, ale troche juz o tym sporcie wiem. Nie ma sensu komentowac tych durnych komentarzy na temat Kubicy, bo wtedy wlasnie takim ludziom sie wydaje, ze mowia cos waznego (skoro ktos ich slucha). Zreszta jak Ci biedacy moga miec pojecie o F1, jesli sluchaja Borowczyka Very Happy Bo sorry, ale jesli Robert zjezdza na 12 lapie, a Nick 10 lapow pozniej, to tylko idiota albo ktos, kto nie ma pojecia o F1 bedzie sie ludzil, ze Niemiec wyjedzie za Polakiem Laughing (aha, oni maja live timing przed oczami, co czyni z naszych komentatorow jeszcze wiekszych "ekspertow"). No chyba, ze musza stwarzac takie pozory, zeby ludzie sie denerwowali, bo inaczej ich zwolnia Razz Zreszta Zientarskim za to samo placa, wiec kto wie Razz

Makao Laughing
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość  

makao
PostWysłany: Nie 26 Sierpień, 2007 19:21  Odpowiedz z cytatem
senior pilot

Dywizjon:

Nick w LFS:
Cq| Makao

Borowczyk to najwięszky !@#$%^&* jakiego słuchałem, nie dość że nie ma pojęcia o F1, to jeszcze głosu do komentowania nie ma. ŻAL.PL
Powrót do góry

swift
PostWysłany: Nie 26 Sierpień, 2007 19:26  Odpowiedz z cytatem
sierżant

Dywizjon:

Nick w LFS:
[WBT]Swift

Live timing moze miec kazdy z nas.Podaje link http://www.formula1.com/
Jest to oficjalna strona F1.Wystarczy sie zalogowac i widzimy takies cos

Wtedy to juz napewno kazdy z nas bedzie ekspertem Smile

Wszystkie czasy w strefie CET (Europa)