Autor |
Wiadomość |
Strona Glówna WBC ~ Modyfikacje i Usprawnienia ~ Logitech Flight System G940
Zobacz następny temat Zobacz poprzedni temat |
Strona 1 z 2
Idź do strony 1, 2 Następna |
|
|
Wysłany:
Wto 09 Czerwiec, 2009 15:24
|
|
|
greenhorn
Dywizjon:
Nick w LFS:
Kubiszko
|
|
|
|
|
 |
Reklama +bot

|
|
Powrót do góry |
|
 |
|
Wysłany:
Wto 09 Czerwiec, 2009 21:55
|
|
|
pilot
Dywizjon:
=PFT=
Nick w LFS:
|
|
no cena wywalona w kosmos. Wyczytałem w komentarzach że podobny system Saiteka mozna juz w okolicach 1000 uskładać. To by znaczyło że firma dała ciała z dostosowaniem ceny do mozliwości rynku.
Tak czy siak jakbym cos takiego do domu przywlekł to po 15 minutach jest już karetka z duzymi panami zaopatrzonymi w pasy i kaftany. _________________ Całe życie z wariatami
 |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Sro 10 Czerwiec, 2009 00:48
|
|
|
greenhorn
Dywizjon:
Nick w LFS:
Kubiszko
|
|
Mam przeczucie ze jest zabawka ktora przebije saiteka.
Jezeli podeszli do tego tak powaznie jak do kierownicy G25 to bedzie to powazna konkurencja |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Sro 10 Czerwiec, 2009 06:23
|
|
|
Dywizjon:
Nick w LFS:
|
|
srk76 napisał(a): | Tak czy siak jakbym cos takiego do domu przywlekł to po 15 minutach jest już karetka z duzymi panami zaopatrzonymi w pasy i kaftany. |
a ja myślałem, że ty właśnie z takie "ustronnego" miejsca grasz...
a skoro nie, to nie martw się - rodzina przywyknie do tego po paru latach ze rozmawiasz z komputerem i wtedy bedziesz mogl sprowadzic coś takiego  _________________ pierdziec nie ma komu !!! ale wachac to by wszyscy chcieli !!!
pijcie wodę! -woda ma moc... unosi statki, porusza młyny... |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Sro 10 Czerwiec, 2009 08:49
|
|
|
pilot
Dywizjon:
=PFT=
Nick w LFS:
|
|
zwykły joy - 30 zł
Cyborg Evo - 120 zł
X52 PRO - 500 zł
G940 - 1300 zł
zobaczyć w celowniku nr 55 - bezcenne
- zamówiłem na wszelki wypadek trzy zestawy Logitecha  _________________ Parkinson czy Alzheimer? Wybór jest prosty.
Lepiej połowę rozlać niż zapomnieć wypić. |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Sro 10 Czerwiec, 2009 10:12
|
|
|
kadet
Dywizjon:
Nick w LFS:
|
|
Wtrące swoje 3 grosze...
1) G940 podobno ma FF i to nie taki byle drgający tylko jakiś lepszy więc podobno odwzorowuje siły na sterach. X52 tego nie ma, nawet wersja Pro.
Z FF miałem do czynienia jak bawiłem się Logitechem 3D FF, fajna rzecz, ale latanie drążka przy strzelaniu to chyba przesada, prędzej fotel powinien podskakiwać... Tak myślę.
2) Trymery - teoretycznie X52 też ma 3 - 2 gałki i slider. W tym punkcie uznałbym że remis. No chyba że na przepustnicy też jest jakieś pokrętełko, to jednak Logitech wygrywa.
3) Pedały - standard, Saitek ma podobne. Remis.
4) Joystick i przyciski - Saitek 2 HATy plus 4 przyciski do tego Pinkie i 3 przełączniki (odpowiednik 6 przycisków, mogły by mieć z boku po diodce )
5) Manetka ciągu - Logitech wygląda na mało ergonomiczną, ale chyba wina wzorca - Saitek patrzył na F-16 a Logitech na Su-27
Trochę podobne, ale nie to samo - Logitech 2 HATy, Saitek HAT plus mysz.
Najdziwniejsze jak dla mnie jest to pokrętełko w przepustnicy Saiteka...
Aha jak ktoś chce mieć oddzielnie sterowane silniki to kupuje Saiteka Aviator albo Cyborg X.
Panowie z pasami i kaftanami?
Dużo szybsze jest wystawienie kompa z obsługą za drzwi. Albo lepiej obsługi z nowym nabytkiem. W oczekiwaniu na panów z kaftanem jeszcze połowica mogłaby zmienić zdanie albo litość dla chorego by ją wzięła
Dla hardcorowców co robią sobie "ustronne miejsce" do grania polecam
http://www.simkits.com/index.php
PS. Bez FF ale za to tylko 1000 zeta
http://www.allegro.pl/item622905623_thrustmaster_joystick_hotas_cougar_f_16_wawa_odss.html |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Sro 10 Czerwiec, 2009 19:03
|
|
|
Dywizjon:
303
Nick w LFS:
|
|
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Nie 14 Czerwiec, 2009 03:43
|
|
|
greenhorn
Dywizjon:
Nick w LFS:
Kubiszko
|
|
Dzięki za opinie .Przymierzam się powoli do zakupu jakiegoś systemu bo X52 zaczyna mnie mocno irytować i chyba nie bede bral go pod uwage następnym razem bo strasznie denerwuje mnie dający opor pierscien u podstawy joya przy malych precyzyjnych ruchach i sypiące sie pokrętła na przepustnicy.Fakt,Logitech duzo za drogi. |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Nie 14 Czerwiec, 2009 20:51
|
|
|
Dywizjon:
Nick w LFS:
|
|
joohny napisał(a): |
zobaczyć w celowniku nr 55 - bezcenne
|
jutro o 20 masz byc na TS i gotowy do lotu.
aaa był bym zapomniał - pożegnaj się ze swoją dupą bo zostanie strącona z nieba nie raz a 10 razy !!!
czekam o 20 !
 _________________ pierdziec nie ma komu !!! ale wachac to by wszyscy chcieli !!!
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Wto 16 Czerwiec, 2009 19:16
|
|
|
Dywizjon:
Nick w LFS:
|
|
wczorajsza frekwencja wskazuje na to ze nie jest z nami jeszcze tak zle jak moglo by sie wydawac ! ale nie liczcie na to ze bede kazdego dnia do was dzwonil z zaprzoszeniem - o nieee!!!
mam nadzieje ze w najjblizszej przyszlosci bedziemy psuli wiecej przeciwnikow a nie tak jak wczoraj na zeczce (pierwszy lot i stracilem swoja p40 - ehhh) ale wicie rozumicie... starosc
tak czy siak jak tylko odnajde moje magiczne klawisze to spadniemy na wrogów jak ZUS na bezrobotnego !!!  _________________ pierdziec nie ma komu !!! ale wachac to by wszyscy chcieli !!!
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Wto 16 Czerwiec, 2009 20:44
|
|
|
pilot
Dywizjon:
=PFT=
Nick w LFS:
|
|
Tak jak ja spadam od miesiąca  _________________ Całe życie z wariatami
 |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Sro 17 Czerwiec, 2009 11:38
|
|
|
Zen
Dywizjon:
=PFT=
Nick w LFS:
|
|
rax napisał(a): | pierwszy lot i stracilem swoja p40 - ehhh) ale wicie rozumicie... starosc |
Najlepsze, że we dwójkę startowaliśmy do tego P40.
Ja mu przywaliłem i widzę, że coś nie tak. No to do Rax'a posyłam SMS'a, że to nasz. A Rax, żeby się upewnić, że to faktycznie nasz, zestrzelił go..   _________________
 |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Sro 17 Czerwiec, 2009 13:59
|
|
|
pilot
Dywizjon:
=PFT=
Nick w LFS:
|
|
... następnie Rax miał kłopoty , a że się kręcił jak smród po gaciach to poczekałem aż go zeka boom i ja wtedy zeke boom
a chęci miałem co by pomóc. _________________ Całe życie z wariatami
 |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Sro 17 Czerwiec, 2009 14:24
|
|
|
kadet
Dywizjon:
Nick w LFS:
|
|
Cytat: | srk76
Post Wysłany: Sro 17 Czerwiec, 2009 13:59
a chęci miałem co by pomóc.
|
Etam. W takim przypadku niema co takiej zece pomagać. Sama napadła- niech sama się broni .
pozdr _________________ "Nec Hercules contra plures", czyli w wolnym tłumaczeniu: I Herkules dupa - jak ludzi kupa |
|
|
|
 |
|
Wysłany:
Czw 18 Czerwiec, 2009 19:51
|
|
|
pilot
Dywizjon:
=PFT=
Nick w LFS:
|
|
Krótko pisząc Blues:
Abstrahując elokwentnie o ekstramoralnej konwencji dochodzimy do konkluzji, która jest rzeczą absurdalną, albowiem każda najmniejsza część inteligencji, wytworzoną w strefie neurastecji, jest tą skandaliczną orbitą morfologii przy której kakofonia kompozytorska staje się absurdalnym melodramatem _________________ Całe życie z wariatami
 |
|
|
|
 |
|